U2, ongetwijfeld de grootste band van onze Q-World Tour. Je zou je haast niet kunnen inbeelden dat Bono en co ooit onbekend waren. Al 30 jaar lang is U2 één van de grootste spelers van de muziekgeschiedenis. Hits als Vertigo, In The Name Of Love, Beautiful Day, Elevation, iedereen kan ze luidop meekwelen.

Alles veranderde toen de Ierse kerels de hit Sunday Bloody Sunday uitbracht, het nummer over een bloedbad in Ierland door Britse soldaten. De hele wereld werd zot van U2. Het historische concert in het Red Rocks-amfitheater is daar het heerlijke bewijs van.Op 25-jarige leeftijd werden de mannen dan uitgenodigd op het Live Aid-concert van 1985. U2 trad er op naast artiesten als Queen, The Rolling Stones, David Bowie…Één ding is zeker, de mannen van U2 hebben een groot hart. Met de liefdadigheidsorganisatie Red probeert Bono zich in te zetten tegen aids. Maar als hij de kans krijgt om zich in te zetten voor de wereld, dan doet hij het ook. In het benefietnummer Do They Know It’s Christmas zingt hij in 1985, 1989, 2004 en 2014 steeds hetzelfde zinnetje. Dankzij zijn liefdadigheidswerk ontmoette hij dan ook verschillende wereldsterren.Bono was eigenlijk de Lady Gaga van zijn tijd, hij hield ervan om zichzelf alter-ego’s aan te smeren. Je herinnert je misschien nog wel MacPhisto, zijn duivelse karaktertje tijdens de Zoo Tv-Tour.2010 was een topjaar voor Belgische U2-fans. De 360° Tour hield halt in ons Koning Boudewijnstadion, met een Belgisch podium dan nog wel! Het podium werd gebouwd door het Belgisch bedrijf Stageco, indrukwekkend!


De laatste stunt van de band was ongetwijfeld de lancering van het album Songs of Innocence. Gebruikers van Apple-toestellen kregen het album gratis op hun apparaten. Niet iedereen bleek daar zo met opgezet te zijn.


Grootse band dus U2 en jij kan ze gratis en voor niets ontdekken tijdens onze Q-World Tour. Gratis tickets voor U2 tussen de flatgebouwen in Chicago, prachtig toch?