Een tijdje geleden begonnen enkele creatieve TikTokkers met het maken van een Ratatouille-musical. 

De film uit 2007 vertelt het verhaal over Remy (aka Little Chef) de rat die zichzelf ontpopt tot een ware sterrenchef. In tegenstelling tot The Lion King, Aladdin en Frozen, had deze Disney-klassieker nog geen musicalversie. 

TikTokster Em Jaccs, begon ermee als grap: “Ik maakte een TikTok-filmpje met een liedje over Remi, de rat uit de Disneyfilm ‘Ratatouille’. Ik vond het een leuk idee om als grapje naar mijn vrienden en familie te sturen, in de hoop hen ermee op de zenuwen te kunnen werken. De tekst houdt immers geen steek: ‘Remi, the ratatouille, the rat of all our dreams’. Voor ik het wist werd het echter opgepikt door een vlogster met tienduizenden volgers. En vanaf toen is het uit de hand gelopen...” TikTokkers van over de hele wereld zetten hun schouders onder het project. Er werden tientallen liedjes geschreven en dansjes gecomponeerd. 

Het idee werd opgepikt door theatergezelschap Seaview, ze gingen aan de slag met Em's muziek om een échte musical in elkaar te steken en nu staat er dus een Broadway-spektakel aan te komen!

De musical krijgt een échte Broadway-cast en de productie zal op nieuwjaarsdag één keer worden uitgezonden. Tickets kosten 5 dollar (4,08 euro), zijn verkrijgbaar via TodayTix.com en de opbrengst ervan gaat naar het goede doel voor artiesten die het moeilijk hebben door de pandemie. Alle informatie vind je hier.