De allerlaatste Saturday Night Special van dit seizoen en An heeft het beste voor het laatste gehouden. Dat vindt zij alvast, "Naast het feit dat Anthony Kiedis al meer dan 25 jaar de man van mijn leven is, ben ik echt echt echt fan van hun muziek".
De playlist van de Saturday Night Special zit vol RHCP-nummers. Ze hebben in die 33 jaar dan ook maar liefst 11 studioplaten uitgebracht, waarvan het laatste nog maar net uit is: The Getaway. Daarvan kennen we uiteraard deze Dark Necessities:


Een nummer dat we volgende week zaterdag ongetwijfeld ook live zullen horen als ze op Rock Werchter staan.

In 1983 werd de band opgericht door zanger Anthony en bassist Flea die samen op school zaten. Zij zijn ook de 2 enige originele bandleden die op dit moment nog overblijven. Ze hebben een heleboel drummers versleten, maar zitten nu toch al een 27 jaar vast aan Chad Smith.

Wat gitaristen betreft hebben ze er echt een heel woelig parcours opzitten. Ze begonnen met Hillel Slovak, die ook met hen op school zat, echt een geniale gitarist, maar hij had ook een knoert van een heroineverslaving, en stierf aan een overdosis in 1988. Toen ze op zoek waren naar een nieuwe gitarist, verscheen opeens John Frusciante op het toneel. Hij was eigenlijk een megafan van de peppers, was op dat moment toen amper 18 jaar, maar mocht meteen mee op wereldtournee vertrekken. John heeft de band muzikaal ook een enorme boost gegeven, sinds hij erbij kwam is hun populariteit enorm gestegen en werd hun muziek ook toegankelijker voor het grote publiek. Maar John had het wel enorm moeilijk met het bekend zijn en stapte na het grote succes van Under The Bridge in het midden van een grote tournee. Hij verdween toen een paar jaar uit de spotlight, zweefde eigenlijk op het randje van de dood want ook hij had een zware heroineverslaving. Ondertussen bleven de peppers verder muziek maken, maar John werd echt gemist, en de plaat die ze zonder hem uitbrachten scoorde eigenlijk ook niet zo goed. In 1999 waren ze weer helemaal on top of their game met het geweldige Californication. 10 jaar lang bleef John geweldige muziek maken, maar eind 2009 besloot hij dan toch alweer de band te verlaten en zich op z'n solomuziek te concentreren. Nu is het Josh Klinghoffer die z'n plaats heeft ingenomen en dat doet hij goed! We hoorden hem trouwens voor het eerst op deze peppers single, The Adventures Of Raindance Maggie.


2 weken geleden waren De mannen ook te gast in de Carpool Karaoke van de Amerikaanse Late Late Show van James Corden. In die Carpoolkaraoke zingt de Britse James Corden samen met bekende artiesten hun nummers. En er zat een kleine primeur in. Zo zongen Flea en Anthony hun nummer Heemi Lheemi. Een liedje dat de twee samen ooit schreven toen ze 15 jaar en stoned waren.Je komt er best veel te weten in zo'n Carpool Karaoke, ook dat Cher nog de babysit is geweest van zanger Anthony.


Tijd voor wat livemuziek:

Give It Away, live van op Woodstock in 1994

Een paar weken geleden, kregen de bezoekers van het Jazz Fest in New Orleans wel een heel speciaal optreden te zien. Pearl Jam moest er spelen, maar ze kregen ook Chad en Josh van the Red Hot Chili Peppers bij hen op het podium, samen met Nathan van Kings of Leon, en allemaal samen coverden ze Neil Young

Ken je trouwens de Red Hot Chili Pipers? Een Schotse groep met doedelzakspelers, gitaristen, keyboardspelers en drummers. Ze hebben ooit een talentenwedstrijd gewonnen en speelden onder meer ook al bij de Britse radiozender BBC Radio 1. Daar brachten ze eens een instrumentale cover van Wake Me Up van Avicii

Twee jaar geleden stonden de Peppers op het podium van de Halftime Show van de Superbowl. Ze waren de support act van Bruno Mars. Met 115,3 miljoen kijkers brak het toen het record van best bekeken Halftime Show ooit.