Hoera! 

Zet de wafelijzers maar aan, want ons favoriete goede doel komt terug! 

Samen met VTM en Belfius slaan we op 30 november 2018 de handen in elkaar om met ludieke acties zoveel mogelijk geld in te zamelen. Dat geld wordt ook dit jaar gebruikt om het mentaal welzijn van jongeren op scholen aan te pakken. 

Om aan te tonen dat dat écht wel nodig is, halen we er even enkele cijfers bij:

Maar liefst 1 op 5 Vlaamse leerlingen (21%) geeft aan in de afgelopen week (!) last te hebben gehad van mentale problemen.
51% van de Vlaamse leerlingen geeft aan ooit wel eens last te hebben van mentale problemen, bij 16 tot 18-jarigen is dit zelfs 6 op 10 (58%).

Ook leerkrachten stuiten regelmatig op jongeren die het moeilijk hebben en trekken daarom aan de alarmbel. 

1 op de 2 (52%) leerkrachten in Vlaanderen heeft minstens wekelijks te maken met leerlingen met mentale problemen.

6 op de 10 (62%) van alle leerkrachten werd in zijn carrière al geconfronteerd met leerlingen in de klas die aan zelfverminking doen en in het secundair onderwijs loopt dit zelfs op naar 3 op de 4 leerkrachten (76%). 

De helft van de leerlingen geeft aan dat ze liever hun hart luchten bij een leerkracht dan bij een externe psycholoog. Helaas vindt 60% van de leerkrachten daarbij van zichzelf dat ze niet voldoende opgeleid zijn om leerlingen hierbij te helpen. Bij leerkrachten jonger dan 34 jaar loopt dit cijfers zelfs op naar 79%.

Dat zijn frappante cijfers die we niet zomaar kunnen negeren. De nood is dus absoluut hoog om hier in actie te schieten.

En dat gaan we doen, samen met jullie, met een nieuwe Rode Neuzen Dag! 

WIl je graag een actie opzetten, rode neuzen verkopen of zit je met iets waar we bij kunnen helpen? Surf dan snel even naar www.rodeneuzendag.be en doe mee!