Rode Neuzen Dag wil jongeren ook in deze coronatijden ondersteunen. De maatregelen die genomen worden tegen corona hebben een impact op iedereen. In deze tijden wordt zeker de weerbaarheid van jongeren extra op de proef gesteld.

Daarom voorziet Rode Neuzen Dag een 'boostpakket'. Dat bestaat uit: 

- De gratis meditatiepodcasts van ‘That’s Mediation’ komen opnieuw online: vorig najaar lanceerden Rode Neuzen Dag en de cast van ‘Safety First’ de ‘That’s Meditation Challenge’. Volgens Tim Van Aelst, bedenker van ‘Safety First’, kan meditatie helpen bij onrust, angst en stress, wat zeker in deze coronatijden erg speelt. Je vindt de podcasts op YouTube en op de website van Rode Neuzen Dag.

- Experten geven tips & tricks: naast gratis meditatiesessies delen verschillende experten als Sarah Van Gysegem, OverKop-professionals en psychiater Dirk De Wachter geregeld tips & tricks. Via video’s geven ze adviezen over hoe jongeren mentaal, fysiek en sociaal weerbaar kunnen blijven.

- Jongeren helpen jongeren: jongeren kunnen niet alleen leren van experts, maar ook van elkaar. De komende weken getuigen verschillende jongeren via rodeneuzendag.be over hoe zij de coronamaatregelen beleven, welke behoeftes ze hebben en hoe ze daarmee omgaan. Zo weten jongeren dat ze niet alleen zijn. Jongeren kunnen via die weg ook mensen bedanken: de leerkracht die er ondanks de afstand toch is, een zorgverlener die iemand uit de familie of vriendenkring helpt, je een vriend die flauwe moppen stuurt en zorgt voor een lach op je gezicht.

- Bewegen met Moving Lives: Moving Lives, een initiatief gesteund door Sport Vlaanderen, lanceert ook  vrijag 27 maart, de uitdaging om samen 40.075  kilometer (omtrek van de wereld rond de evenaar) te bewegen en zo geld in te zamelen voor het Rode Neuzen Fonds dat hiermee laagdrempelige hulp voorziet voor jongeren zoals OverKop. Vanuit het idee ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’ is Rode Neuzen Dag enorm blij met dit initiatief en nodigt iedereen uit om hier aan mee te doen.

Je vindt alles hierover terug op rodeneuzendag.be.

Uiteraard kan ook iedereen die graag nog extra wil helpen om jongeren mentaal, sociaal en fysiek weerbaarder te maken, een gift kan doen voor Rode Neuzen Dag. Al het ingezamelde geld  zal gebruikt worden voor de OverKop-Huizen van Rode Neuzen Dag in Vlaanderen. Die OverKop-huizen bieden laagdrempelige eerstelijnshulp aan voor jongeren. Omdat de huizen op dit moment moeten sluiten door de corona-maatregelen, wordt er extra ingezet op live chatmomenten, waar elke jongere vragen kan stellen. De huizen willen ook in het post-coronatijdperk jongeren opvangen die gevolgen dragen van de crisis.