Deze week staat de vierkoppige elektro- en drum 'n bassgroep Rudimental centraal in Saturday Night Special.

De band is nog maar 5 jaar bezig maar heeft toch al heel wat hits uitgebracht: Feel The Love met John Newman, Waiting All Night met Rudimental en Free met Emili Sandé.

Voor hun laatste single Lay It All On Me werkten ze samen met hun goede vriend Ed Sheeran.

Die andere grote hit Waiting All Night met Ella Eyre ken je ongetwijfeld ook. Ella Eyre werd bekend dankzij dit nummer. ze stond onlangs nog in de Qube hier bij Qmusic en ze heeft opnieuw samengewerkt met de mannen van Rudimental. Het nummer heet Too Cool en staat op hun nieuwste album We The Generation.

Vorig jaar trad Rudimental tijdens de Brit Awards op samen met Bastille. Ze brachten een mash-up van Pompeii en Waiting All Night. Een geweldige show!

Enkele weken geleden waren de mannen van Rudimental op bezoek in The BSMNT bij Sean & Marcia. Ze maakten speciaal voor hun optreden daar een gospelversie van hun nieuwe single I Will For Love.

Het originele klinkt trouwens zo:

Heel wat artiesten coverden al een nummer van Rudimental, zo ook The Opposites. Zij brachten op de Nederlandse radiozender 538 ooit een Nederlandse versie van Feel The Love.

En ook Rudimental maakte al heel wat covers van artiesten waar ze naar op kijken. Zo maakten ze bij de Britse BBC Radio 1 ooit een reggae versie van Thinking Out Loud van Ed Sheeran. Rudimental is al een paar keer op tour geweest met de zanger.

En op een Australische radiozender zongen ze Ready Or Not van The Fugees.

Tijdens live optredens van Rudimental brengen ze altijd hun vaste zangeres Anne Marie mee. Zij maakt echt deel uit van de band. In deze live versie van Free neemt Anne Marie de zangstukken van Emeli Sandé voor haar rekening.