Australië staat in lichterlaaie en op dit moment zamelt de hele wereld grote en kleine hulpmiddelen in om de vlammenzee te blussen. Natuurlijk wil ook Qmusic zijn steentje bijdragen! Sam, Inge & Wim adopteerden in de ochtendshow hun eigen koala, Xavier, maar je kan nog veel meer doen om de handen uit de mouwen te steken. Hieronder een lijstje van hoe jij kan helpen.

  • Ook het WWF (Wereldnatuurfonds) zet zich volop in voor de dieren in Australië. Ze starten een inzamelactie om de koala's te redden en - eens de branden geblust zijn - hun bossen te herstellen. Alle donaties gaan rechtstreeks naar hun Australische collega's.
  • Je hebt het ongetwijfeld al op Facebook zien passeren: Australische comédienne Celeste Barber zamelt geld in via het social mediakanaal om haar land te redden. Het is de grootste inzamelactie ooit op Facebook. Ondertussen haalt ze al meer dan 30 miljoen euro in het laatje met haar actie en jij kan dat nog hoger maken! 
  • Daarnaast zijn er nog tal van organisaties die wachten op stortingen om Down Under te redden, denk maar aan de Australische brandweer en het Rode Kruis daar. Victoria is een zwaar getroffen regio, dus rekent het County Fire Association daar ook op een bijdrage van gulle gevers. 
  • Maar misschien wil jij ook gewoon adoptie-ouder worden van je eigen koala? Hier vind je een lijst met koala's die jouw hulp kunnen gebruiken.  (Opgepast: de kans is groot dat je a-l-l-e-m-a-a-l wil adopteren.)

Alle beetjes helpen, dus laten we hopen dat onze bijdrages genoeg zijn om de vlammen te doven! <3