Sam Smith komt er openlijk voor uit: "Ik voel me geen man of vrouw" zegt hij in een eerlijk interview op Instagram. Hij werd geïnspireerd door recente getuigenissen van andere genderneutrale personen, herkende zich er helemaal in en besloot om dit dan ook publiek te maken. 

Genderneutraliteit of gender non-conformiteit betekent dat je jezelf niet identificeert met een geslacht en je niet man of vrouw voelt, maar eerder een mix van beiden. 

Sam Smith is in het verleden altijd wel open geweest ten opzichte van seksualiteit, nu probeert hij dit ook ook door te trekken naar de manier waarop hij naar gender kijkt. Hij verkiest nog altijd om als man aangesproken te worden, maar is wel genderneutraal. 

Hij geeft in het interview zelfs toe dat hij al nagedacht heeft over een geslachtsverandering en dat hij daar ook nog steeds bij stilstaat. "Ik heb altijd al geworsteld met mijn lichaam", op zijn twaalfde onderging hij zelfs al een liposuctie omdat zijn lichaam een te grote hoeveelheid oestrogeen aanmaakte, waardoor het borsten ontwikkelde. 

Straf hoe hij hiervoor zo publiekelijk durft uit te komen. Doe zo voort, Sam! Hopelijk kan jij hiermee ook nog vele mensen inspireren! ❤️?