Sam Smith verovert zowat de hele wereld. In een interview met GQ magazine vertelt de Britse zanger openhartig over zijn ambities, zijn collega's en zijn liefdesleven.

Concurrentie is welkom

"Ik wil de grootste ster van de wereld worden, maar wil mijn ziel niet verkopen. Ik wil mijn verstand erbij houden en mijn humor niet verliezen. Ik wil een popster zijn, maar ook niet." Een popster zijn is geen probleem, volgens Smith, maar er zijn collega's die niet altijd even vriendelijk zijn geweest.

Er zou gerust meer concurrentie mogen zijn van de zanger. Zo is hij jaloers op bijvoorbeeld Frank Sinatra die zijn concurrentie gebruikte om zelf beter te worden. "Ik verlang naar een eigen 'Rat Pack' zoals dat van Frank Sinatra. Misschien moet ik er zelf een beginnen."

Taylor Swift is een rolmodel

"Ik zal me nooit gedragen zoals andere collega's tegen mij hebben gedaan," vertelt Smith zonder namen te noemen. "We kunnen gerust vrienden zijn. Het is geen competitie. Er is ruimte voor ons allemaal."

Over Taylor Swift heeft Smith niks dan lof. "Ze is geweldig! Echt een rolmodel. Ik respecteer haar enorm. Bovendien verkoopt ze nog eens enorme veel platen, helpt ze veel mensen financieel en behoudt ze haar echtheid." De twee ontmoetten elkaar vorig jaar in Londen en spraken met elkaar af op de American Music Awards.

Romantische Smith

Onlangs moest Sam Smith nog een breuk met zijn lief verwerken. "Ik had onlangs twee keuzes van mannen en heb blijkbaar de verkeerde keuze gemaakt. Ik wil ook niet herinnerd worden als Sam Smith, de homoseksuele zanger, maar als Sam Smith, de zanger die toevallig homo is."

Sam Smith treedt dit jaar op tijdens de uitreiking van de 57ste Grammy Awards.