Hun laatste album '#3' dateert al van 2012, maar fans van The Script worden binnenkort beloond met nieuw werk. Hun nieuwe album 'No Sound Without Silence' wordt een energieke plaat, maar ze zal niet beter zijn dan de vorige albums.

"Ze wordt gewoon even goed als de andere", zegt de gitarist Mark Sheehan. Hij vindt het vervelend dat artiesten hun nieuwe album aankondigen als "het beste ooit gemaakt". Dan lijkt het alsof de vorige albums niet goed waren, en dat is bij de Ierse band na drie succesvolle albums zeker niet het geval.

Er hangt wel een beetje magie aan de plaat. Ze is opgenomen in een studio op wielen, tijdens hun tournee door de Verenigde Staten. Na hun optredens hadden ze nog zoveel adrenaline door hun lijf lopen, dat ze die energie in nieuwe nummers staken. De jongens van The Script hebben heel hard gewerkt aan 'No Sound Without Silence', omdat ze heel goed beseffen dat het moeilijk is om het publiek voor jou te winnen. "Er bestaat zoveel muziek in de wereld, dat je hun aandacht meteen weer kwijt bent."

'No Sound Without Silence' wordt verwacht in september. De eerste single daarvan zal 'Superheroes' zijn.