"Vuil spel krijgt vrij spel." VTM komt met een nieuw programma: 'De Verraders' en daarin verzamelt Staf Coppens 18 BV's voor een psychologisch spel vol leugens, verraad, manipulatie en verdachtmakingen. De bekende Vlamingen verblijven 8 dagen lang in een mysterieus kasteel, voor een bloedstollend spel tussen twee kampen. Behalve… wanneer ‘verraders’ en ‘bondgenoten’ samen moeten werken om een zo groot mogelijke zilverschat te verdienen.

Ik was meteen fan van het idee”, verklapt Staf Coppens. “De Verraders is een heerlijk psychologisch spelletje. Uniek is dat je als kijker voorkennis hebt, je leeft mee met de 'bad guys' en ziet hoe de verraders te werk gaan. Je zal bekende Vlamingen zien zoals je ze nog nooit gezien hebt. Daar ben ik zelf van geschrokken. Mensen waarvan ik het echt niet verwachtte zeiden: ja, ik wil het slechte in mezelf naar boven laten komen. De Verraders wordt een bloedstollend spel tussen goed en kwaad. 

Ook Nicolas Caeyers is van de partij. Hij brengt wekelijks de afvaller naar huis in 'De Verraders: De Aftocht' op VTM GO.

Ons doet het een beetje denken aan het gezelschapsspel 'Weerwolven' en dat moét toch gewoon top-tv zijn?