Wat is Rode Neuzen Dag?

1 op de 5 Vlaamse jongeren kampt met psychische problemen, dikwijls met zware gevolgen. Daarom organiseren VTM, Qmusic en Belfius op zaterdag 5 december 2015 de eerste Rode Neuzen Dag.

Samen met jou en heel Vlaanderen willen we geld inzamelen voor een betere opvang van jongeren met psychische problemen. Tienduizenden jongeren vinden of krijgen immers nog niet de zorg die ze nodig hebben. Hoog tijd om daar samen verandering in te brengen!


Koop een Rode Neus

Vanaf nu kan je Rode Neuzen Dag steunen door een Rode Neus te kopen, die kan je vinden in alle kantoren van Belfius en in onze webshop.

Stuur een SMS naar 4666

Via een simpel sms'je kan je jouw bijdrage aan Rode Neuzen Dag leveren. Voor elke SMS doneer je meteen 1 Euro. Gewoon eventjes Rode Neus naar 4666 sms'en, jongens!

Maar er is meer: Sven Ornelis zal 188 km wandelen vanuit de Duitse stad Neuss naar Vilvoorde wanneer er 188.000 smsjes ontvangen zijn.

Doe een gift

Je kan Rode Neuzen Dag ook steunen door een gift te doen via deze pagina. Vanaf €40 ontvang je bovendien een fiscaal attest. Het rekeningnummer van het Rode Neuzen Fonds wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doe iets grappigs voor het goede doel

Op RodeNeuzenDag.be kan je jouw actie voor Rode Neuzen Dag registreren. Onder het motto 'do something funny for money' kan je ook een grappige actie of uitdaging voor het goede doel bedenken, net als Sven, Maarten, Jonas en Koen:


Download het Rode Neuzen Dag-lied van Stan van Samang

Voor de eerste editie van de Rode Neuzen Dag op 5 december, werd Stan Van Samang gevraagd om het Rode Neuzen Dag-lied te maken. Daar moest hij niet lang over nadenken én hij wist ook meteen welk nummer hij wou gebruiken. Fix You van Coldplay is niet alleen één van de favoriete liedjes van Stan, de tekst past ook bij de problematiek waar Rode Neuzen Dag de aandacht wil op vestigen: psychische problemen bij jongeren.

Na een zoektocht bij Dauwe & Vancoillie, vond Stan de vrouwelijke stem voor het duet. Lisa Castelli dook met hem de studio in en hier hoor je het resultaat!

Fix You door Stan van Samang ft Lisa kan je hier in iTunes downloaden, je steunt er meteen Rode Neuzen Dag mee.

Download Stan van Samang ft Lisa - Fix You


Het Rode Neuzen Fonds

De opbrengst van Rode Neuzen Dag gaat naar het Rode Neuzen Fonds, dat wordt beheerd door een onafhankelijk bestuurscomité bij de Koning Boudewijnstichting. De stichting gebruikt het geld om allerlei initiatieven te ondersteunen die hulp bieden aan jongeren met psychische problemen.

Blijf op de hoogte

Registreer jouw actie op RodeNeuzenDag.be. Klik hier voor alle updates rond Rode Neuzen Dag.