Twee weken geleden lanceerde Frances Lefebure een grote zoektocht voor Make Belgium Great Again. Zij wilde Nidhi helpen, de Indische stewardess, die op zoek was naar één persoon die haar geholpen had na de aanslagen in Zaventem. Ze wilde die man enorm graag bedanken voor zijn tussenkomst in haar moeilijkste uur. Make Belgium Great Again heeft hem nu gevonden en geeft Nidhi die kans.

Na de oproep kreeg het Make Belgium Great Again-team honderden tips binnen en begonnen ze deze uit te spitten. Deze week werden haar de drie laatste mogelijke mannen voorgesteld. Bij de derde man toonde ze onmiddellijk herkenning en emotie. Het gaat om Luc Lowel, uit Zoutleeuw. Luc was die dag inderdaad aanwezig in Zaventem voor zijn werk bij Securitas.

Er was initieel twijfel bij het MBGA-team, omdat de gelijkenissen tussen deze man en de robotfoto niet echt groot zijn. De reactie van Nidhi sprak echter boekdelen. Ook lopen veel details van hun verhaal gelijk. Zo komt zijn leeftijd overeen en het feit dat hij heel vlot Engels spreekt. Hij was effectief aan het werk in de vooruitgeschoven medische post en de details van het uniform kloppen perfect. Bovendien tekenen Nidhi en Luc op quasi dezelfde manier uit wie waar lag op de plek waar zij zich bevonden.

Luc: “Ik was inderdaad op die plaats in de luchthaven. Ik herinner mij dat er een gewonde dame lag, maar mijn focus ging vooral uit naar een kleine jongen die vlakbij lag. Ik ben zelf een paar jaar geleden een dochtertje verloren door een verkeersongeluk en ik wilde er alles aan doen om dit kereltje er door te krijgen.” Luc geeft aan dat hij niets speciaals gedaan heeft: "Voor mij voelt het alsof ik gewoon mijn werk deed. Er waren zoveel andere mensen die nog veel meer gedaan hebben. Uiteraard doet het me plezier dat ik een verschil heb kunnen maken voor Nidhi. Maar ik denk dat we dit verhaal vooral moeten opdragen aan alle hulpverleners, professioneel of vrijwilliger, die daar op dat moment boven zichzelf uitgestegen zijn. Zoveel mensen hebben die dag zichzelf op de tweede plaats gezet en zijn tot het uiterste gegaan om voor anderen te zorgen." 

Nidhi is Frances en het hele MBGA-team enorm dankbaar, zij kan dit hoofdstuk nu nog verder afsluiten. 

Binnen een aantal weken staat er een ontmoeting gepland tussen Nidhi en Luc in België. In de derde aflevering van Make Belgium Great Again nu zondag 27 oktober kan je naar een meer uitgebreide reportage over de zoektocht kijken. 

Frances Lefebure kwam een tijdje geleden nog meer uitleg geven over de zoektocht bij Maarten & Dorothee.