Stromae wordt dikwijls door journalisten en muziekrecensenten de Jacques Brel van de 21e eeuw genoemd. "Ze maken allebei melancholische nummers en toch zijn ze opbeurend."
Wat denk jij?Eén ding is zeker: Stromae takes America

De nieuwste single van Stromae heet Quand c'est. Het is geen gloednieuw nummer, want het stond op zijn tweede album Racine Carrée, uitgebracht in 2013.

Quand C'est, een taalspel van Stromae, want dat klinkt als cancer, kanker (in het Frans) en daar gaat het nummer over . 'Ja, we kennen elkaar goed', zingt hij, 'Je wilde mijn moeder al vatten, te beginnen met haar borsten. En daarna de longen van mijn vader, weet je dat nog?' En in dit nummer vraagt Stromae wanneer hij zelf aan de beurt is.

Twee weken geleden deelde hij zijn videoclip voor dit nummer. Een kunstwerkje van een videoclip, zwart-wit, waar Stromae met een heel mooie choreografie vecht tegen het monster kanker. In minder dan 24 uur bereikte het filmpje de kaap van 1 miljoen YouTube-views.Will I Am is fan van Stromae. Ze hebben elkaar al een paar keer uitgenodigd op het podium. Will I Am die Alors On Dance meezingt, dat klinkt zo:


Papaoutai gaat over de afwezigheid van zijn vader in zijn leven. Zijn papa is in 1994 overleden tijdens de Rwandese genocide. Een onderwerp waar Stromae het moeilijk heeft om erover te praten. Tijdens interviews over zijn vader kan hij zijn tranen vaak nauwelijks bedwingen. Het raakt hem nog elke dag, dat mensen niet gewoon kunnen samenleven.Dit nummer is ook gecoverd door de Amerikaanse a capellagroep Pentatonix. Ze hebben hun beste Frans bovengehaald:Deze zomer stond Stromae op het Amerikaanse festival Coachella. Hij kreeg bezoek van niemand minder dan, Kanye West:


Voor Stromae Stromae was, had hij eerst een rapgroepje 'Suspicion', toen klonk Stromae zo: