Maandagavond 15 februari 2016 werden voor de 58ste keer de Grammy's uitgereikt, dat zijn de belangrijkste muziekprijzen ter wereld. Hieronder ontdek je wie er allemaal een Grammy naar huis mocht nemen!

Ed Sheeran

Ed Sheeran bracht afgelopen jaar de Beste Pop Solo Performance en kreeg ook een Grammy uitgereikt voor 'Thinking Out Loud', dat werd uitgeroepen tot de hit van het jaar. De romantische ballade was wereldwijd een gigantische hit, ook dankzij het romantische clipje waarin Ed Sheeran danst met Brittany Cherry, een voormalige deelnemer uit het programma 'So You Think You Can Dance'.Taylor Swift

Ook buddy Taylor Swift mocht drie Grammy's huiswaarts dragen. Haar album '1989' werd verkozen tot het Album Van Het Jaar, wat haar ook meteen de eerste vrouwelijke artiest ooit maakt die deze prijs voor de tweede keer wint op de Grammy's. Niet alleen Swift was ontzettend blij, ook BFF Selena Gomez was helemaal door het dolle heen:


Mark Ronson & Bruno Mars

Je kan het nummer ongetwijfeld woord voor woord meezingen en nu zijn Mark Ronson & Bruno Mars ook beloond voor hun monsterhit 'Uptown Funk'. De plaat werd uitgeroepen tot Nummer Van Het Jaar en de heren werden ook verkozen tot het beste Popduo.Meghan Trainor

Meghan Trainor was bijzonder emotioneel tijdens haar uitreiking voor Beste Nieuwe Artiest. Ze bedankte haar producer L.A. Reid in tranen, en zei dankbaar te zijn dat hij het poptalent in haar zag dat zij zelf niet durfde te zien. Oorspronkelijk schreef Meghan enkel hits voor andere artiesten. Reid spoorde haar aan 'All About That Bass' zelf uit te brengen, en de rest is geschiedenis. Ook kondigde Meghan aan dat de voorverkoop van haar nieuwe album begin maart start!


Justin Bieber

Ook Justin Bieber mocht zijn eerste Grammy mee naar huis nemen dankzij 'Where Are Ü Now'. De samenwerking tussen Bieber, Skrillex en Diplo won Beste Dance Performance. Hij bracht het nummer ook live en bracht een akoestische versie van 'Love Yourself', zijn hit in samenwerking met Ed Sheeran. Het was niet de eerste keer dat Bieber een optreden verzorgde op de Grammy's, hij stond in 2011 voor de allereerste keer op het podium in LA samen met Usher!


The Weeknd

Ook Abel Tesfaye scoorde op de Grammy's. Hij mocht zijn eerste gouden beeldje meenemen voor Earned It, dat verkozen werd tot Beste R&B Track. Dat is ook niet zo gek, want niet alleen was het nummer een wereldhit, ook Adele kan het woord voor woord meezingen!


Rihanna haakt af, Adele heeft technische problemen en Lady Gaga verbluft iedereen met David Bowie-tribuut

Naast Taylor Swift en Justin Bieber zou ook Rihanna optreden, maar zij moest verstek geven door een keelontsteking. Gelukkig waren er wel nog wel nog meer opvallende performances tijdens deze uitreiking van de Grammy Awards.

Zo bracht Lady Gaga een eerbetoon aan David Bowie met een medley, uiteraard geheel in stijl! Zo bracht ze Space Oddity met de iconische bliksemschicht op haar gezicht...

... en transformeerde ze zichzelf in Ziggy Stardust!


Adele had iets minder geluk. Zij bracht 'All I Ask' uit haar recentste album '25', maar haar optreden werd verstoord door technische problemen. Gelukkig liet de Britse popster het niet aan haar hart komen, getuige deze tweet:


Verder sleepte rapper Kendrick Lamar vijf Grammy's in de wacht en ook Muse en Alabama Shakes moesten niet met lege handen naar huis. 'Drones' van Muse was het Beste Rock Album, terwijl Alabama Shakes zichzelf met 'Sound & Color' mag prijzen met het beste alternatieve album.