Deze keer is Taylor Swift aan de beurt in de Saturday Night Special.

Ze is 25 jaar en heeft al 5 studioalbums op haar naam, met als titels: Taylor Swift, Fearless, Speak Now, Red en de recentste 1989.
Die laatste is volledig gecoverd door de Amerikaanse zanger Ryan Adams.

Taylor vond het een grote eer, haar reactie op Twitter was: "Is dat echt waar? Ik ga flauwvallen!"


Een rode draad door haar liedjes, is liefde en vriendschapsrelaties. Taylor schrijft haar liedjes zelf en vaak over bestaande personen die haar hart gebroken hebben. Het is een gewoonte geworden zegt ze zelf.

Zo gaat deze Style over niemand minder dan Harry Styles. (Niet zo subtiel, het scheelt maar één letter)


Nooit haar vriendje geweest, maar ze beschouwt hem wel al een vriend, de rapper Kendrick Lamar.


Ze hebben samen haar nummer Bad Blood herwerkt en voor een legendarische videoclip gezorgd:


Haar twee grote voorbeelden zijn Shania Twain en Dolly Parton. Ze vindt het een groot compliment als mensen haar vergelijken met Dolly Parton. (vanaf 2:55)Taylor Swift heeft bij de Britse radiozender BBC Radio 1 een cover gemaakt van Riptide, van de Australische groep Vance Joy. Diezelfde Vance Joy verzorgen trouwens op dit moment het voorprogramma in haar 1989tournee.Taylor is momenteel bezig met haar 1989 tournee. Vanavond staat ze in het Amerikaanse Omaha. Ze haalt na elk concert keer op keer het nieuws. Ze heeft namelijk de gewoonte om verrassingsartiesten op het podium te halen. En dat zijn bijna nooit dezelfde. Ed Sheeran was er al eens bij, maar ik noem maar op: Justin Timberlake, Mary J Blige, Avril Lavigne, Wiz Kalifa. Zelfs Phoebe uit de tv-show Friends, samen zongen ze het legendarische nummer Smelly Cat en dat klonk zo:


Taylor slaagt er in om echte legendes op het podium te halen. Zo zong ze samen met de enige echte Mick Jagger van de Rolling Stones, Satisfaction.


Benieuwd wie ze vanavond meebrengt :)