Taylor Swift heeft een 11-jarig leukemiepatiëntje verrast met financiële steun.

Swift doneerde maar liefst 50.000 dollar via GoFundMe, een website waar mensen op zoek gaan naar geld voor plannen en dromen. De familie van Naomi Oakes zocht er hulp om de medische kosten te kunnen dekken.

Taylor hoorde het verhaal via een filmpje op YouTube. Naomi is grote fan van Taylor en had een ticket om Swift deze zomer live aan het werk te zien. Daarnaast werd Bad Blood het lijflied om haar strijd tegen kanker aan te gaan.

"Aan de mooie en dappere Naomi", schrijft Taylor bij haar donatie. "Het is jammer dat je het concert moet missen, maar er zullen altijd nog meer concerten komen. Het belangrijkste is eerst beter te worden. Ik stuur de grootste knuffels voor jou en je familie."

Taylor toont wel vaker haar groot hart. Zo steunde ze een brandweerman die zijn eigen gezin uit een brand redde.

Blank Space breekt records

Ondertussen heeft het nummer Blank Space van Taylor Swift een lege plek in de geschiedenisboeken opgevuld. De clip die uitkwam op 10 november 2014 is namelijk de video die het snelst 1 miljard views behaalt op het videoplatform VEVO (ook op YouTube heeft Taylor intussen de 1.000.000.000 views behaald).


Het gebeurt niet vaak dat een video die magische grens bereikt. De enige video's die meer dan een miljoen views op YouTube hebben, zijn PSY met Gangnam Style, Baby van Justin Bieber en Dark Horse van Katy Perry.