The Weeknd, ofwel Abel Tesfaye, is nog maar 25 maar toch al zo'n wereldster. Hij werkte al met heel wat grote artiesten samen. Zo ook met Ariana Grande. Samen maakten ze het nummer Love Me Harder. Ze maakten er ook een akoestische versie van.

Een van de grootste hits van 2015 was Can't Feel My Face van The Weeknd. Vraag je je af wat hij nu precies bedoelt met die 'i can't feel my face when i'm with you'? Het is geen romantische verwijzing naar zo verliefd zijn dat je gezicht in een kramp schiet, maar het is gewoon een eufemisme voor een cocainetrip. Iéts minder onschuldig dus.

Toen Ariana Grande te gast was in The Tonight Show van Jimmy Fallon, hield ze een 'Can't Feel My Face Off', wat inhoudt dat ze het nummer allebei zongen terwijl ze een andere artiest imiteerden. Ariana speeld Celine Dion en Jimmy die deed Sting na.

Een goede vriendin van The Weeknd is Taylor Swift. Tijdens haar 1989 tournee in New Jersey nodigde ze hem uit om samen zijn megahit te zingen.

De Canadese muziekproducer The Weeknd werkte al met heel wat artiesten samen. Op zijn laatste album Behind The Madness hoor je bijvoorbeeld ook Labrinth en Lana Del Rey. En hij schreef samen met Ed Sheeran het nummer Dark Times, na een wilde afterparty op zijn appartement in Toronto. En nog zo'n coole samenwerking is Odd Look van The Weeknd samen met Kavinsky.

De carrière van The Weeknd begon zo'n 6 jaar geleden toen hij 3 nummers op het internet gooide. In de video's die erbij hoorden was hij niet herkenbaar, het was allemaal heel mysterieus en dat creëerde natuurlijk wel wat fuzz. De bal ging pas echt aan het rollen toen de co-producer van Drake de nummers op zijn blog plaatste. Drake werkte trouwens ook samen met The Weeknd, voor het nummer Live For. Dat nummer stond in 2013 op zijn debuutalbum Kiss Land. In de eerste week na het uitkomen van de plaat was het al meteen het 2e meest verkochte album in de Verengide Staten.

De echte grote doorbraak van The Weeknd kwam vorig jaar toen hij Earned It maakte voor de soundtrack van de 50 Shades of Grey film. Een heel expliciet nummer - inclusief expliciete clip - over seks.

Over seksnummers gesproken, Drunk In Love van Beyoncé en Jay Z is er ook zo eentje. The Weeknd heeft daar ook z'n eigen twist aan gegeven, vorig jaar bracht hij deze remix uit.

The Weeknd covert graag nummers, maar andere artiesten nemen de nummers van The Weeknd ook graag onder handen. Marilyn Bailey coverde Can't Feel My Face, Jasmine Thompson koos voor Earned It, Ellie Goulding nam High For This onder handen en Sean Dhondt maakte met zijn band Manoeuvres een eigen versie van Earned It aan ons Q-Beach House.