Boom wordt weer even een wereldstad tijdens de zomer!
Sinds gisterenavond is ongeveer 98 procent van de 20.000 Global Joourneypakketten de deur uit. In zo'n pakket zit zowel de festivaltoegang, het vervoer als de overnachting en de prijs varieert tussen 850 euro en enkele duizenden euro's, dat hangt allemaal af van de afstand en het verblijf dat gekozen wordt door de festivalganger.
Dat Tomorrowland een festival voor bezoekers uit de hele wereld is, is niks nieuws. Vorig jaar telde het festival maar liefst 214 verschillende nationaliteiten! In de preregistratie, die nodig is om tickets te kunnen kopen, zijn dit jaar ook al meer dan 200 nationaliteiten geteld.

Nieuw dit jaar zijn de Discover Europe-arrangementen. Daarmee kan je na het festival ook nog vier Europese steden bezoeken. Daarvoor betaal je wel zo'n 1800 tot 4000 euro voor maar volgens de organisatie, heeft ook die formulie "al goed gewerkt"!

Op 31 januari start de reguliere ticketverkoop. De helft van de festivaltickets wordt vanaf dan aan het Belgische publiek verkocht. Vanaf 7 februari wordt de andere helft internationaal verkocht. In totaal verwacht Tomorrowland dit jaar zo'n 180.000 gasten, 60.000 per festivaldag.

Update: Tomorrowland zei gisteren op haar Facebookpagina dat ze vandaag de eerste artiest zouden bekend maken en dat is geworden... Het Nationaal Orkest van België! Ze laten weten: "Voor de eerste keer in de geschiedenis van Tomorrowland: The Symphony of Unity". Eén muzikale wereld, waar 2 genres samenkomen..." Op zondag zal dus het Nationaal Orkest van België een unieke sfeer creëren op Opera Stage. Ze lichten al een tipje van de sluier op van hoe dat zal klinken: http://on.fb.me/1z1Om93