De knoop is doorgehakt: Tomorrowland kan toch twee weekends doorgaan dit jaar. Het Antwerpse Hof van Beroep heeft dat vandaag beslist. Het festival vindt zoals ieder jaar plaats in het domein De Schorre in Boom. Enkele omwonenden hadden een klacht ingediend omdat de overlast van de festivalgangers niet meer leefbaar zou zijn. Dit jaar bestaat het dancefestival 10 jaar en dat wordt gevierd met twee festivalweekends in plaats van één. 18 tot 20 juli en 25 tot 27 juli knallen de dancebeats door de Tomorrowlandspeakers, met dikke tegenzin van de buurtbewoners dus.

Advocate Griet Cnudde vertegenwoordigde de omwonenden en stapte enkele maanden geleden naar de rechter in kort geding. Die vond de klacht ontvankelijk maar ongegrond. De buurtbewoners hadden immers zelf voor de hoogdringendheid van de ganse zaak gezorgd door hun vordering zo laat in te dienen. De plannen voor het tweede weekend lagen in december al op tafel, er werd pas drie maanden later gereageerd.

Die uitspraak pikten de buurtbewoners niet en daarom stapten ze naar het Hof van Beroep in Antwerpen. Maar ook daar hebben ze nu bot gevangen. De danceliefhebbers kunnen dus op beide oren slapen: Tomorrowland gaat gewoon twee weekends door. Dimitri Vegas & Like Mike, Avicii, Netsky en David Guetta zijn er klaar voor. Jullie ook?