Rode Neuzen Dag zou niet kunnen bestaan zonder zijn prachtige arsenaal aan actievoerders. Ook in de Rode Neuzen Dag-tent in Gent wemelt het van de ondernemende, mooie mensen die een actie opgezet hebben om geld in te zamelen voor jongeren met psychische problemen.

Heerlijk smullen

"Onze dochter heeft een eetstoornis. We kregen wel signalen dat het niet goed met haar ging, maar we hebben de signalen misschien te laat opgepikt. We hopen dat er door Rode Neuzen Dag meer plaats voor professionele hulp komt, zodat andere jongeren zoals onze dochter sneller & beter geholpen kunnen worden." Daarom hebben Nele en haar man hier een standje bemand met zelfgemaakt speculaas. Heerlijk!

Joke en Hanne van de lerarenopleiding verkopen croque monsieurs met de studentenvereniging ReGent hier in de Rode Neuzen Dag-tent. "Als toekomstige leraren willen we graag een signaal geven. We kiezen elk jaar een goed doel en dit jaar is dat dus Rode Neuzen Dag."


Leuke gadgets

Jan tekent vandaag een hele dag cartoons voor Rode Neuzen Dag. "Tekenen is voor mij een uit de hand gelopen hobby. Ik wil graag mijn steentje bijdragen aan Rode Neuzen Dag, want ik heb het zelf ook moeilijk gehad."

Als grote fan van Qmusic schuimt Lana geregeld de Qparty's af. "Hier op de Countdown wou ik er ook heel graag bij zijn. Om wat in de kerstsfeer te geraken verkoop ik rendiertshirts, rode snoepjes en maltezerchocolaatjes. De opbrengst gaat helemaal naar Rode Neuzen Dag."