Zanger en gitarist Ruben Block, bassist Monsieur Paul en drummer Mario Goossens vooral kennen toen ze de hitlijsten veroverden met hun cover van I Follow Rivers van Lykke Li. Maar ze hebben heel wat goeie muziek gemaakt, 6 albums om precies te zijn.


By absence of the sun van Triggerfinger, dat is ook de titel van hun plaat die in 2014 uitkwam. Vorig jaar gingen ze met dat album op wereldtournee. Ze gingen naar 25 verschillende landen en speelden maar liefst 175 shows.

En van al dat rocken krijg je blijkbaar geweldige dorst, want Triggerfinger heeft tijdens die tour meer dan duizend flessen champagne soldaat gemaakt en de bassist monsieur Paul dronk 350 liter koffie op het podium. (over alle shows heen)


Triggerfinger nam deel aande Redbull Soundclash in de Lotto Arena en zong daar toen een geweldige versie van Man Down van Rihanna.We hebben het vandaag in Saturday Night Special over het stevigere gitaarwerk van Triggerfinger. Maar ze staan ook bekend voor hun covers van popsongs.
Zoals Get Free van Major Lazer.
of deze van Rihanna.Maar in 2012 brachten ze hun bekendste cover bij Giel bij de nederlandse radiozender 3FM. Hun cover van I Follow Rivers van Lykke Li ging viraal! De versie van Triggerfinger is ondertussen al meer dan 11,5 miljoen keer bekeken op Youtube.The One, de nieuwe plaat van Triggerfinger samen met Method Man. Dat is een bekende rapper uit de VS. Hij is een lid van de legendarische hiphopgroep Wu-Tang Clan.
Mario Goossens, drummer van dienst, heeft er al een lange carrière opzitten en drumde voor heel wat andere bands. Hij begon zijn muzikale cv bij Stijn Meuris en Noordkaap en werkte samen met Milow, Arno en ook Clouseau.
Maar een tijdje geleden drumde hij ook voor Hooverphonic. Niet voor hun nieuwe nummers, maar wel nog toen Geike Arnaert zong.