Speciaal voor Rocktober verdiept An zich vandaag in de Ierse rockband U2. En dat is geen gemakkelijke taak, U2 bestaat al sinds 1976. De bandleden voorstellen is misschien overbodig, maar U2 bestaat dus uit zanger Bono, gitarist The Edge, basgitarist Adam Clayton en drummer Larry Mullen Jr.

In deze Saturday Night Special gaan we in op verrassende samenwerkingen en opvallende live performances. En dat kan heel breed gaan, met operazangers bijvoorbeeld.

Miss Sarajevo met niemand minder dan Luciano Pavarotti


U2 maakte ook een nieuwe versie van hun single One uit 1992, met Mary J Blige. Leuk moment, de manier hoe Bono Mary aankondigt in het nummer. MARY


Samen met Muse

Samen met Pearl Jam op het Make Poverty History Concert


Bono, zijn echte en volledige naam is eigenlijk Paul David Hewson, zet zich enorm in voor het goede doel. Het zijn vaak projecten en campagnes voor de Derde Wereldlanden, het lot van Afrika en dan ook vaak de aidsproblematiek. In 2002 richtte hij de organisatie DATA op, Debt, Aids, Trade In Africa. (Schulden, aids en handel in Afrika) en in 2006 lanceerde hij Product Red. Een organisatie in samenwerking met onder andere Apple, Starbucks en Microsoft om financiële hulp te bieden om Aids te bestrijden.

Bono slaagt er dan in om met een groep bekende wereldsterren op te komen voor die problematiek. Zo hebben ze in 2001 een all stars Tribute gemaakt op het nummer What's Going On, origineel van Marvin Gaye. Naast Bono, zingen ook oa Destiny's Child, Christina Aguilera, Alicia Keys en de Backstreet Boys. Het nummer was oorspronkelijk bedoeld als nummer om de aidsproblematiek aan te kaarten. Maar het werd onrechtstreeks ook een tributenummer voor de slachtoffers van de aanslagen van 11 september.


Bono draagt altijd een bril en daar is een goede reden voor:De talkshowhost Jimmy Fallon kan goed stemmen imiteren, een beetje de Amerikaanse Guga Baúl. Zo imiteerde hij ooit Bono in een ode aan actrice Tina Fey. Beautiful Fey:


Als jij trouwens nog niet gestemd hebt voor de Rock 100, dat kan hieronder!
Het resultaat hoor je vrijdag 30 oktober met Wim Oosterlinck en Jolien Roets.