Geen Q zonder onze vaste waarden: Dorothee is helemaal uitgerust en neemt voor de gelegenheid haar hubbie Vincent Vangeel mee, terwijl Maarten geniet van twee weken vaderschapsverlof. Ook Vincent Live is back on track, maar er is natuurlijk ook plaats voor vers bloed! En wat voor vers bloed ...  Zo verwelkomen we onder andere Tom De Cock, Regi Penxten en de Nederlandse Dj Armin van Buuren vanaf maandag 30 augustus. En er is nog veel meer! 

Wie vanaf maandag 30 augustus tussen 22.00 en middernacht luistert, is automatisch lid van ‘Club De Cock’. Tom De Cock zal van maandag tot en met donderdag twee uur lang radio maken met duizenden sidekicks: de Q-luisteraars. In ‘Club De Cock’ zijn er geen muzikale grenzen, is iedereen welkom en kan en mag álles: een plaat aanvragen, advies geven, een straf verhaal delen of je hart luchten. Kortom: iedereen is er thuis!

Tom De Cock: “Ik heb tijdens een heerlijk sabbatjaar alles gedaan wat ik me had voorgenomen: een nieuw boek schrijven, een veel te aanwezige vake zijn voor mijn dochter, experimenteren met podcasts en digitale media. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. En dan mag ik bij Qmusic ook nog eens het enige radioprogramma maken waar ik nog écht van droomde. Het wordt de totale terugkeer naar de basics van het radio maken: een microfoon, een telefoonlijn en een platenbak. Volledige vrijheid op het mooiste uur van de dag. Ik kan niet wachten!" 


Het weekend wordt versterkt met een aantal straffe namen. De Nederlandse top-dj Armin van Buuren sluit vanaf 3 september de werkweek af met een knal. Armin draait elke vrijdag van 22.00 tot middernacht de 20 beste clubtracks ter wereld in ‘Worldwide Club 20’. De Nederlander is een van de meest succesvolle dj’s ter wereld en hij scoorde al gigantisch veel monsterhits, waaronder ‘This Is What It Feels Like’, ‘Blah Blah Blah’ en ‘Hoe Het Danst’, dat in 2019 door de Q-luisteraars werd bekroond tot ‘beste hit aller tijden’ in de Q-Top 1000. 

Armin van Buuren: “Het is altijd een droom geweest om een radioprogramma te maken waardoor ik het publiek kennis kan laten maken met de beste clubhits van het moment. Ik kijk ernaar uit om nu ook de luisteraars van Qmusic in België onder te dompelen in de grootste wereldwijde clubtracks. Ik heb er veel zin in!”


Ook één van Vlaanderens grootste sterren krijgt zijn eigen radioprogramma. Regi Penxten trekt vanaf 4 september de zaterdagavond flink op gang met ‘Radio Regi’. Regi draait tussen 18.00 en 20.00 niet alleen de beste muziek, hij zorgt ook voor veel interactie met de Q-luisteraars en nodigt tal van bekende gasten uit. Samen met sidekick Emma Salden en creativo Jan Thans, die het radioprogramma visueel zal maken, bezorgt Regi jullie dé perfecte zaterdagavond. 

Regi: “Een droom van mij komt uit: live radio maken! ‘Radio Regi’ wordt een zotte mix van de beste dance platen, gekke verhalen van de luisteraar en algemene onnozeliteiten. Ik ben zeer fier op mijn frisse sidekick Emma, waar ik letterlijk en figuurlijk naar opkijk. Samen met Jan gaan we voor verrassende verhalen zorgen. Als ik bekende gasten een wedstrijd ‘om het verst champagne spuiten’ wil laten doen, dan kan dat. Nu maar hopen dat ze het zich niet gaan beklagen bij Qmusic dat ik carte blanche heb gekregen (lacht).”


Zoals we al zeiden, komen Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe uiteraard terug! Zij maken jullie elke ochtend opnieuw wakker tussen 06.00 tot 10.00 gezelschap, met telkens om 09.00 Het Foute Uur. Al klinkt het ochtendduo vanaf vandaag, maandag 16 augustus, net iets anders. Terwijl Maarten geniet van de uitbreiding van zijn gezin, vervangt Vincent Vangeel hem als sidekick van Dorothee. Wanneer Maarten en Dorothee herenigd zijn, mag Vincent nóg wat vroeger opstaan en presenteert hij opnieuw zijn vaste blok tussen 04.00 en 06.00.

Dorothee: “Het is zalig om samen met mijn lief Vincent het nieuwe radioseizoen af te trappen. We hoeven maar één wekker te zetten, kunnen carpoolen naar het werk en kennen elkaar door en door. Maar stiekem kijk ik er ook naar uit om eind augustus opnieuw radio te maken met Maarten en samen met hem én de Q-luisteraars de ochtendrush te trotseren.”

In het nieuwe radioseizoen is Vincent Fierens opnieuw trouw op post in de avondspits van 16.00 tot 19.00. En goed nieuws voor jullie: voortaan horen zij Vincent een dag langer op Qmusic. Van maandag tot en met vrijdag loodst hij in ‘Vincent Live’ iedereen door de namiddag op zijn geheel eigen manier. 

Vincent Fierens: “Het nieuwe seizoen van ‘Vincent Live’ belooft opnieuw heel wat humor en veel goede muziek. We zetten alles op alles om de leukste en meest ondenkbare dingen tot uiting te laten komen op de radio. Eén ding is zeker: de Q-luisteraars kunnen hun werkdag afsluiten met een brede glimlach.”

Vanaf oktober staat kersverse mama Maureen Vanherberghen terug achter de microfoon en presenteert ze elke vrijdag ‘Q-Top 40’ (13-16), waarin ze de 40 grootste hits van het moment draait. Maureen zal ook in het weekend radio maken (13-16) met ‘Weekend Request’. Drie uur lang kunnen Q-luisteraars hun favoriete platen aanvragen. Sean Dhondt zit op zijn vertrouwde plek van maandag tot en met donderdag (13-16). Dit najaar viert Qmusic haar 20ste verjaardag en de radiozender heeft veel in petto voor de Q-luisteraars. In aanloop naar die verjaardag presenteert Vincent Vangeel vanaf 4 september elke zondag het nieuwe radioprogramma ‘Best Of Q’ (10-13). Daarin deelt Vincent de mooiste momenten van de afgelopen twee decennia: van live optredens en grote showcases tot opvallende radio-interventies en zotte acties. Op weekdagen is Matthias Vandenbulcke een uurtje langer te horen (10-13) en zal Jana De Wilde de Q-luisteraars van maandag tot en met donderdag vergezellen in de late avond (19-22). Op vrijdag zet Jana het weekend goed in met ‘Vrienden van de Vrijdag’ (19-22). Op zaterdag herhaalt Yoren Linsen de 40 grootste hits van het moment (10-13) en zorgt Jolien Roets voor de beste weekend vibes (20-22). Er is ook nieuw, jong talent te horen. Van maandag tot en met donderdag is Naomi Vanderpoorten, een talent uit de Q-Academy, aan zet (00-02). In het weekend maakt Jarne Rediers iedereen wakker met een glimlach (zat-zon, 7-10) en hebben de Q-luisteraars een vaste afspraak met Ulrike D’hauwer (zat-zon, 16-18) en Emma Salden (zon, 18-20).