Zondag werden de dertigste MTV Video Music Awards uitgedeeld in Brooklyn, New York. Met elk 6 nominaties achter hun naam, werd het een spannende avond voor Justin Timberlake en Macklemore & Ryan Lewis. Beiden wisten ze er 3 te verzilveren. Justin Timberlake ging met de belangrijkste prijzen aan de haal.

De award voor beste video van het jaar, droeg Justin op aan zijn grootmoeder. Het beeldje dat hij in ontvangst mocht nemen, kreeg hij voor de videoclip van Mirrors. "Het is een heel speciale video voor mij, want het is een eerbetoon aan m'n grootouders. Mij grootvader is in december overleden. Ik hoop dat m'n grootmoeder nu aan het kijken is. Deze is voor jou, oma!"

Onder andere Kanye West, Katy Perry, Miley Cyrus, Robin Thicke en Lady Gaga verzorgden de muzikale optredens. De geruchten van een reünie van 'N SYNC bleken ook te kloppen. Taylor Swift, Selena Gomez en Emeli Sandé werden dan weer gevraagd om te presenteren.

And the winner is ...

Video Of The Year: Justin Timberlake, Mirrors
Best Male Video: Bruno Mars, Locked Out Of Heaven
Artist To Watch: Austin Mahone
Best Video With A Social Message: Macklemore & Ryan Lewis featuring Mary Lambert, Same Love
Best Female Video: Taylor Swift, I Knew You Were Trouble
Best Pop Video: Selena Gomez, Come & Get It
Best Collaboration: Pink & Nate Ruess, Just Give Me A Reason
Best Rock Video: 30 Seconds To Mars, Up In The Air
Best Direction: Justin Timberlake, Suit & Tie
Best Visual Effects: Capital Cities, Safe & Sound
Best Hip-Hop Video: Macklemore & Ryan Lewis featuring Ray Dalton, Can’t Hold Us
Best Summer Song: One Direction, Best Song Ever

Ook dit nog

Straf: Robin Thicke wint geen enkele prijs!

UPDATE: Het gezin van Will Smith was NIET geshockeerd door de dansmoves van Miley Cyrus. Die tegen Robin Thicke "twerkte". Ze waren geconcentreerd aan het kijken naar het optreden van Lady Gaga.

Een handige fotocollage maakte dat het leek alsof het gezin geshockeerd was, terwijl Willow kauwgom aan het kauwen was, Jaden geconcentreerd was en de hand voor de mond diende om aan de neus te krabben.

Ed Sheeran had zijn hand op de benen van Ellie Goulding. Zou de liefde tussen 1D Niall Horan en Ellie al over zijn?