31 mei vandaag, de laatste dag van mei. De periode waarin we allemaal ons vakantiegeld krijgen. De grootte van dat bedrag hangt uiteraard af van verschillende factoren maar sowieso is het een leuk extraatje bovenop je loon. Maar wat doe jij met dat vakantiegeld? Gebruik je het effectief om op vakantie te gaan? We vroegen onze luisteraars wat zij met hun geld deden en maakten er eventjes dit lijstje van.

5. Sparen

Een beetje voor de kinderen, een beetje voor dat ene huis dat je later wil kopen, een beetje aan de kant voor later, alle beetjes helpen. Geen nood aan vakantie of heb je sowieso al moeite om de eindjes aan elkaar te knopen? Dan is vakantiegeld het ideale middeltje om eens extra te sparen. Misschien kan je daardoor volgend jaar wel die grote reis maken die je graag wil?

4. Shoppen

Vakantiegeld lijkt een heel klein beetje gratis geld. Het is precies of je het gratis en voor niets op je rekening gestort krijgt, ook al heb je er een heel jaar hard voor gewerkt. In elk geval, het is het ideale middel om eens wat extra uit te geven. Je hebt nog dringend een nieuwe zomeroutfit nodig? Het vakantiegeld zorgt er misschien wel voor dat je die iets te dure schoenen deze keer wel kan kopen. Als je niet op vakantie gaat, mag je jezelf met iets anders verwennen hé!

3. Verbouwingen en renovaties

Er zijn nu eenmaal dingen die moeten gebeuren, verbouwingen en renovaties horen daar ook bij. Maar verbouwen is duur. Je was hoogstwaarschijnlijk toch van plan om die vakantiedagen te spenderen aan je huis, waarom dan het geld niet?

2. Belastingen betalen

Klein toeval maar de periode waarin je jouw belastingsbrief in orde moet brengen, loopt gelijk met het ontvangen van het vakantiegeld. Geluk bij een ongeluk want zo breng je jouw inkomsten en uitgaven terug tot een evenwicht. Het lijkt of er niets gebeurd is.

1. Uiteraard, vakantie

Het zou maar onnozel zijn als vakantiegeld niet voornamelijk gebruikt wordt voor vakanties. Ga je op all-in naar de Bahamas, op rondreis door Afrika of maak je citytrip in Barcelona? Dat vakantiegeld komt sowieso te pas! Leg je achterover met je zonnebril, zonnecrème en een goede cocktail en genieten maar! Dank u wel, staat!