Na een bloedheet Sunset Concert de zee in springen om even af te koelen? Dat doe je beter niet, vraag dat maar aan Milow. Met deze tips zorg je er voor dat je naast een zonnesteek ook geen gasboete mee naar huis neemt!

  • Snel voor het slapen gaan (of pakweg na een Sunset Concert) nog even de zee in duiken mag niet, tenzij je gaat slapen voor 18.30. Vanaf dan zijn alle reddersposten gesloten en geen redderspost = niet zwemmen.
  • Met je trouwe viervoeter op het strand gaan wandelen in de zomer? Dat mag! Maar enkel in zones die duidelijk zijn aangegeven. In Oostende mag dat op het “Klein Strand”. Ons Beach House staat op een stuk strand waar honden verboden zijn.
  • Papieren bloemen verkopen op het strand? Dat mag, als je de betalingen ten minste uitvoert in de munteenheid genaamd “schelp”. Wil je werelddominantie op het vlak van papieren bloemenverkoop en er grof ‘echt’ geld mee verdienen? Dan moet je op zijn minst een vergunning gaan aanvragen. Dat geldt naast die prachtige bloemen ook voor elke andere handel.
  • ‘Vrolijke vrienden’ zingen aan een kampvuurtje op het strand mag niet! Niet dat ‘Vrolijke vrienden’ niet mag weerklinken, de politie heeft vooral problemen met het vuur. Ook barbecues mogen het strand niet op!
  • Kom je tijdens een wandeling in de duinen of op het strand een omheinde zone tegen en komt plots de reporter van ‘National Geographic’ in jou naar boven? Negeer die lokroep dan maar, want op safari gaan binnen omheinde gebieden is verboden.

Ziezo, uw en ons geheugen is bij dezen weer opgefrist. Dat kan al eens deugd doen op hete dagen als deze.