Van het grootste belang tijdens Rode Neuzen Dag zijn natuurlijk onze actievoerders! Jullie zijn het levende voorbeeld van mensen met een warm hart. Daarom: We love you! Duizend keer bedankt, nu al!

Ben jij nog niet langsgekomen? Je bent super welkom op het Sint-Pietersplein in Gent!

Dit waren onze Rode Neuzen Standhouders

In onze tent zelf hebben een paar actievoerders een standje waar ze zelfgemaakte (en niet-zelfgemaakte) dingen verkopen. Die zelfgemaakte dingen gaan van kerstkaarten tot heerlijke verse wafels! Tussen de niet-zelfgemaakte dingen vond je vandaag een stand waar je unieke strips van Marc Sleen kon kopen! En die mensen doen dat allemaal voor Rode Neuzen Dag, respect!


Wiebe (16), Kenzo (17), en Brenda (16) zijn zelf opgenomen in een centrum voor jeugd- en kinderpsychiatrie. "Samen met onze leefgroep hebben we cupcakes gebakken en marsepeinen Rode Neuzen gemaakt. Er is absoluut meer geld nodig, zodat kwetsbare jongeren sneller hulp kunnen krijgen. We horen regelmatig verhalen van leeftijdsgenoten die pas na 5 maanden geholpen konden worden. Dat is natuurlijk veel te lang."

Caroline (35) en Tim (38) vragen zich maar één ding af: "Komt er een volgende editie van Rode Neuzen Dag? Want we kunnen er geen genoeg van krijgen en willen het volgende editie nog beter doen en meer geld verzamelen!"


"Waarom wij zelfgemaakte choco verkopen in de Rode Neuzen Dag-tent? Wel, iedereen heeft al eens een moeilijke dag. Choco is de ideale manier om mensen vrolijk te maken. Lachen helpt, en een boterham met onze choco helpt zéker!"

Shari (17) en haar vriendinnen verkochten allerlei zoetigheden voor het goede doel. Ze kunnen er maar geen genoeg van krijgen. "Zelf ben ik 3 maal opgenomen voor post-traumatische stress. Ik zag jongeren in crisisopname die er veel erger aan toe waren dan ik. Het duurde soms een jaar voordat ze langdurig konden geholpen worden. Ik ben daar erg van geschrokken. Alle hulp voor die jongeren is heel welkom."


Emilie (24) is zelf aan het werk als hulpverlener voor jongeren met psychische problemen. "Jongeren moeten nu de kans krijgen om geholpen te worden, en niet binnen 10 jaar wanneer hun situatie misschien al verergerd is. Het mag geen taboe zijn om over je problemen te praten. Ik hoop dat het door Rode Neuzen Dag wat meer bespreekbaar wordt. Hoe kan je nu gelukkig worden als je niet eens ongelukkig mag zijn, vraag ik me vaak af."

Zij kwamen op bezoek

Naast die standhouders krijgt onze tent ook de hele dag door bezoek van mensen die een actie op poten zetten en hun centjes al geteld hebben. Daar zitten soms zotte bedragen tussen en we love it! We hoorden al verschillende aangrijpende verhalen, maar die werden altijd gevolgd door hartverwarmende acties!

Kathleen vertelde haar verhaal. Ze verloor haar dochter toen die zichzelf van het leven beroofde. Ze zamelde dit jaar geld in door knuffels te maken en te verkopen. Die knuffels noemde ze naar haar dochter Amber: Ambi Bambi. Merci Kathleen!

Stefan Lauwaert van de Stichting Brandwonden vertelde over de littekens die mensen met brandwonden met zich mee dragen. Die zijn niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal. Daarom steunt hij Rode Neuzen Dag!

De HoGent zamelde een smak geld in voor Rode Neuzen Dag!

Het Atheneum van Klein-Brabant bracht zijn geld met de fiets!