Op 19 juni 1978 werd Glenda Batta geboren in Amsterdam. De Nederlandse deed op 11-jarige leeftijd mee aan het Unicef Gala for Kids waar ze meteen werd opgemerkt door Julio Iglesias. Hij vroeg haar dan ook om samen met hem een duet te brengen.

In 1994 wint ze op 16-jarige leeftijd de Soundmixshow van Henny Huisman met One Moment In Time van haar idool Whitney Houston.

Ook in 2005 scoorde Glennis. Met My Impossible Dream won ze het Nationaal Songfestival van Nederland en vertegenwoordigde ze haar land op het Eurovisie Songfestival in Kiev, Rusland. Aansluitend duikt ze in de studio om een eerste Nederlandstalig album op te nemen.

Glennis scoorde, maar het echte succes volgde in 2008 wanneer ze haar single Als Je Slaapt brengt in een televisie-uitzending. Daar zaten Wendy van Dijk en het publiek huilend te luisteren naar haar.

In 2011 brengt Glennis Grace het album One Night Only uit wat bekroond wordt met platina. Nadat ze Afscheid bracht tijdens haar deelname aan het televisieprogramma De Beste Zangeres van Nederland, scoorde ze meteen een nummer 1 en ontving ze een Gouden Plaat.

Intussen is een droom van Glennis in vervulling gegaan: een solo show in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Vanaf vrijdag 6 september hoor je haar elke vrijdagochtend bij Ornelis & Rogiers in Glennis Grace Friday.