In de week van 13 december maken Vincent, ProductieNils en Paulien van het Nieuws één Q-luisteraar miljonair in de Show van 1 Miljoen!

Het is te zeggen, de winnaar wint 1 miljoen IJslandse Kroon en wordt dus miljonair in IJsland (reis inbegrepen).

Maar al dat praten over money, money, money maakt een mens toch nieuwsgierig naar hoe het gesteld is met de rijke stinkerds in ons eigenste Belgenlandje. Gelukkig moeten we niet zelf op onderzoek uittrekken met verrekijkers en het betere detectivewerk op social media, want journalist Ludwig Verduyn heeft dat allemaal al netjes voor ons uitgezocht, berekend en neergepend op de site van de 100 rijkste Belgen. Waarschuwing van Vincent: zéér verslavende website om op rond te scrollen.

In het lijstje zien we the usual suspects verschijnen, zoals de families Frère, Colruyt en De Nul, maar er zijn ook een paar verrassingen bij. Bij de artiesten zien we bijvoorbeeld dat de tweede rijkste artiest Stromae is, vrij logisch gezien zijn internationale succes, maar de nummer 1 is een man die al een tijdje niet meer in de schijnwerpers loopt.

De rijkste artiest van België is namelijk... Geert Hoste! Dat komt omdat de komiek zijn eigen tv-format had, jarenlang drukbezochte eindejaarsconferences hield en vooral omdat hij zijn welverdiende centjes verstandig geïnvesteerd heeft in vastgoed. Maar, zegt Verduyn, Geert Hoste is nu wel al een tijdje aan het rentenieren en Stromae is weer actief. Het is dus een kwestie van tijd zijn voordat er gevochten wordt om de eerste plaats!

Wie nieuwsgierig is naar de geldzaken van de Dagobert Ducks onder ons, kan een kijkje nemen op de site van de 100 rijkste Belgen. En wie een miljoen startkapitaal wil winnen om de Colruyts en Hostes van deze wereld op de hielen te zitten, luistert dus in de week van 13 december best héél aandachtig naar Vincent Live!