Van het grootste belang tijdens Rode Neuzen Dag zijn natuurlijk onze actievoerders! Jullie zijn het levende voorbeeld van mensen met een warm hart.
Daarom: We love you! Duizend keer bedankt, nu al!

Ben jij nog niet langsgekomen? Je bent super welkom op het Sint-Pietersplein in Gent!

DIT WAREN ONZE RODE NEUZEN STANDHOUDERS

"Nog niet zo lang geleden, heb ik sleutelhangers leren knutselen. Als gepensioneerde heb ik daar nu alle tijd voor. Speciaal voor Rode Neuzen Dag heb ik bijpassend sleutelhangers ontworpen. Op die manier heb ik al meer dan 3000 euro bij elkaar." Benny (55) en zijn maten zijn straf bezig!

Raf (40) en Arkis (44) houden op dit moment een tentoonstelling in Deurne met graffitikunst. "Het thema van die expositie gaat over psychische problemen en de onrust in de maatschappij. Omdat het zo past bij Rode Neuzen Dag verkopen we één van onze werken ten voordele van Rode Neuzen Dag. Die kans kunnen we niet laten liggen!"

Nathalie (46) heeft in Brakel een hele bende van vrijwilligers bij elkaar gezocht om actie te voeren voor Rode Neuzen Dag. Naast een halloweentocht & een festival staat ze hier vandaag hotdogs te verkopen. "Mijn dochter heeft zelf ook psychische problemen. We reageren graag positief en willen niet in een hoekje blijven zitten."

"Al bijna heel mijn leven ben ik bezig met psychische ziektes. Ik ben psychisch verpleegster van opleiding en mijn zoon heeft het ook erg moeilijk, dus ik kan niet anders dan hier aanwezig zijn tijdens de Rode Neuzen Dag Countdown." vertelt Marie-France.

Aurélie (24) werkt voor Crejaksie, de jeugdwerking van de liberale mutualiteit uit Grimbergen. "Deze zomer hebben we het eerste rouwkamp in Vlaanderen georganiseerd. We proberen jongeren dagelijks te amuseren en te steunen. Het thema van Rode Neuzen Dag sluit daar perfect bij aan."