Een maand na zijn vertrek bij One Direction denkt Zayn duidelijk aan een nieuwe solo-carrière. Hij zou zo gesprekken hebben met de Britse regisseur Gurinder Chadha om zijn acteercarrière te lanceren.

Gurinder, regisseur van Bend it Like Beckham, vertelt tegen de Britse krant Daily Mirror: "We hebben eens samengezeten. Zayn was al acteur voor hij deel van One Direction werd, dus waarom niet? Ik denk dat hij momenteel puur zijn gevoel volgt, dat is dan ook alles wat hij kan doen. Momenteel heb ik nog geen rol voor hem in gedachten maar wat niet is kan nog komen."

Vandaag sprak de regisseur van One Directiondocumentaire "This is Us" zich nog uit over Zayns vertrek. Regisseur Morgan Spurlock was duidelijk niet geschrokken: "Ze zijn allemaal getalenteerde zangers, daarom zijn ze bij elkaar gezet. De keuze maken om solo door te gaan terwijl je als groep gigantisch succesvol bent, daar kan je niemand op afrekenen."

Hij voegde er ook nog aan toe dat hij Harry het binnenkort ook nog ziet aftrappen. Hij vermoedt dat Harry het nog even volhoudt maar dan toch de stap gaat zetten. Louis, Niall en Liam zouden dan verder gaan als trio.