Het is al lang geen geheim meer: Lady Gaga heeft al serieus met haar gezondheid geworsteld. De nieuwe talkshow van Oprah Winfrey, ‘2020, Vision: Your Life in Focus’ staat helemaal in het teken van de (mentale) gezondheid van celebs en Lady Gaga mocht de spits afbijten. De popster getuigde daar moedig over alle gebeurtenissen die geleid hebben tot haar mentale instabiliteit én hoe ze uit dat diepe dal is geraakt.

Zij die de docu ‘Five Foot Two’ al gezien hebben, weten dat Lady Gaga kampt met chronische pijn, waardoor ze al vaak concerten heeft moeten cancellen. “Ik kreeg de diagnose fibromyalgie. Terwijl ik hier zit, heb ik van top tot teen pijn. Ik geloof dat dat het gevolg is van een mentaal trauma,” vertelt ze in de zetel van Oprah.

MENTAAL TRAUMA

Toen ze amper 19 was, werd ze meermaals aangerand en zonder enige hulp moest de zangeres uit dat diepe dal zien te kruipen. Het resultaat? Een onverwerkt trauma dat haar zelfs tot in het ziekenhuis bracht. Dankzij de medicatie die ze daar kreeg, kwam de zangeres er beetje bij beetje terug bovenop. “Ik kan je vertellen welke medicatie ik neem, maar dat die werken voor mij, wil niet zeggen dat ze voor anderen werken. Je moet echt onderzocht worden door een psychiater, die weet waar je nood aan hebt.” Met haar passage bij Oprah Winfrey wil de popster het stigma over medicijnen uit de wereld helpen. Ondertussen gaat het goed met de zangeres en om het met haar eigen woorden te zeggen: "Ik ga al mijn ervaringen delen met de wereld om die te verbeteren." Een beslissing die we alleen maar kunnen toejuichen!

Ondertussen werken de twee beroemdheden aan een documentaire over mentale gezondheid voor streamingdienst AppleTV+. We got your back, Lady Gaga!