En als niemand iets doet, verandert er niets”, luidt Frances Lefebure's motto. Tijd dus voor actie. 

Van ons land een nóg betere plek maken: dat is de geheime missie die Frances het voorbije jaar vervulde. Want dat er nog genoeg problemen zijn, valt niet te ontkennen.

In de eerste aflevering van 'Make Belgium Great Again' zien we onder andere hoe Frances probeert het aantal registraties voor orgaandonatie de hoogte in te jagen.

In België staan op dit moment meer dan 1.200 mensen op de wachtlijst voor orgaandonatie. Elk jaar sterven meer dan 100 mensen voor wie alle hulp te laat komt. Frances en haar team maken kennis met 3 landgenoten die al jaren wachten op een nieuw orgaan. De 25-jarige Tom staat al 2,5 jaar op de lijst voor een nieuw hart, voor Deborah (23) dringt de tijd voor nieuwe longen en Daniël (57) wacht al 2 jaar op een nieuwe nier. 

Ook jij kan helpen, door je te registeren als orgaandonor bij jouw gemeentehuis. Door dat te doen, hoeft je familie niet meer in jouw plaats te beslissen wanneer je plots zou overlijden. 

Je kan er letterlijk levens mee helpen. En het duurt maar 5 minuutjes! 

En het wordt je gemakkelijk gemaakt: deze zondagvoormiddag openen alle gemeentehuizen in Vlaanderen speciaal hun deuren, zodat jij kan langsgaan om je te registreren.