'Vrienden van de Vrijdag' is een radioprogramma waarin we normaal heerlijk feestelijk de vrijdagavond en het weekend vieren, maar het leven is niet altijd een feest. Enkele van onze collega's en vrienden gaan momenteel door een hel. Misschien weten jullie wel waarover dit gaat want je hebt mogelijk ook filmpjes en foto's van hen doorgestuurd in de WhatsApp-groep van je eigen vrienden. Misschien heb je smakelijk gelachen met collega's over wat je gezien hebt. Of je hebt die beelden misschien ongevraagd gezien en bent er hard van geschrokken. Het waren in elk geval beelden die niet voor jou bedoeld waren. Eén van de mensen waar het over gaat, is een héle goeie vriend van ons allemaal, hier bij Q. Hij wil vandaag ook nog graag iets kwijt over zijn situatie. Dit is wat Sean Dhondt jullie wil vertellen:

"Wie had kunnen denken dat ik hier ooit op de radio iets over zou komen vertellen? Maar ik voel dat het nodig is. Ik ga daar niet over liegen, de impact op mezelf en mijn dichte omgeving, de mensen die ik het aller-, allerliefste zie, is enorm. Gigantisch zelfs. De manier waarop mijn privacy en die van anderen is geschonden, is ronduit mensonterend. Met als gevolg een hallucinant sneeuwbaleffect, in gang gezet door iemand die het nodig vond om privé-beelden kwaadwillig te verspreiden.

Ja, ik heb die beelden zelf gemaakt, in mijn privé-sfeer. Iets waar ik beter over had moeten nadenken, achteraf gezien. Maar het was uiteraard niet de bedoeling dat die beelden ongevraagd zouden rondgaan. Want zo kwamen ze ook terecht bij mensen die, tegen hun wil, die beelden te zien hebben gekregen. En ontstonden er plots de wildste verhalen. Daarom is het zo belangrijk dat dit stopt. 

Ik wens het niemand toe om op deze manier publiekelijk vernederd te worden. En natuurlijk zie je daar enorm van af. Maar, ik heb tegelijkertijd ook heel hard beseft dat een opvangnet op zo’n momenten heel belangrijk is. Zowel familie, vrienden, collega’s hier bij Q en bij VTM en ver daarbuiten.. Ik kan me heel goed inbeelden dat mensen die geen dergelijk, warm opvangnet rondom zich hebben of jonge mensen, die minder weerbaar zijn, er daardoor echt onderdoor gaan. En daarom vind ik het nogmaals nodig om er nu iets over te zeggen. Want wat mij nu overkomen is, kan misschien wel andere mensen helpen.

Dus voor iedereen die hetzelfde meemaakt of meegemaakt heeft of iemand kent in dezelfde situatie, alsjeblieft: wees lief voor elkaar. Wees je bewust van de gevaren. Hoe snel iets kan gebeuren, zonder dat je daar zelf bij stilstaat. Ik ben nu, jammer genoeg, een goed voorbeeld om dat te zeggen. Doe er niet lacherig over of pest elkaar niet. Want dit is ernstig. Mensen kunnen in zo’n situatie alle hulp gebruiken. 

Ik wil nu vooral rust om dit te verwerken voor mezelf en met de mensen rondom mij, die er het meest toe doen. Het is zo belangrijk dat dit stopt. Voor alle betrokkenen nu. En voor iedereen die het nog zou meemaken in de toekomst."