Q-World Tour - FAQ

Wat is de Q-World Tour?

De Q-World Tour is een wedstrijd, georganiseerd door Qmusic, waarbij je kans maakt op een wereldtrip. De winnaar vliegt samen met een medereiziger de wereld rond om concerten van verschillende artiesten (P!nk, Swedish House Mafia, Imagine Dragons, Ariana Grande en Ed Sheeran) te bezoeken. 

Mijn deelname

Staat er een minimumleeftijd op een deelname aan de Q-World Tour?

Ja, op het moment dat het spel van start gaat (23/04/2019) moet je minstens 18 jaar. Als je op dat moment jonger bent, kan je helaas niet deelnemen.   

Kan ik ook deelnemen als ik niet in België woon?

Neen, om te kunnen deelnemen aan de actie dien je woonachtig te zijn in België.

Moet ik op bepaalde dagen beschikbaar zijn?

Ja, je moet beschikbaar zijn tijdens de finaledag op vrijdag 03/05/2019. De reis zal plaatsvinden van 11/05/2019 tot en met 03/06/2019 dus ook dan dien je beschikbaar te zijn.

Waar moet ik zeker rekening mee houden als ik aan de actie wil deelnemen?

Je moet beschikbaar zijn tijdens de finaledag van de actie op vrijdag 03/05/2019. De reis zal plaatsvinden van 11/05/2019 tot en met 03/06/2019 dus ook dan dien je beschikbaar te zijn. Ten slotte moet je beschikken over een geldig internationaal paspoort, dat op 11/05/2019 nog minimaal 6 maanden geldig is.

Vanaf wanneer kan ik deelnemen aan de actie?

Je kan je vanaf dinsdag 23/04/2019, omstreeks 6.00, registreren om deel te nemen aan de Q-World Tour. Het spel gaat van start op vrijdag 26/04/2019 omstreeks 7.30. Vanaf dan zal je je concerttickets kunnen verzamelen.

Ik wil aan de actie deelnemen, wat doe ik?

Je kan aan de actie deelnemen door je vanaf 23/04/2019, omstreeks 6.00, te registreren in de Q-app (gratis te downloaden via de Google Play Store of Apple Store). Om je te kunnen registreren, moet je ingelogd zijn in de Q-app en je profiel volledig ingevuld hebben. Je kan je registreren door op de button ‘registreer’ te klikken. Je dient je slechts één keer te registreren om gedurende de gehele actie deel te nemen. Vanaf vrijdag 26/04/2019, omstreeks 7.30, gaan we van start met het spel en zal je concerttickets kunnen verzamelen. 

Hoe kan ik de Q-app downloaden?

Je kan de Q-app gratis downloaden via de Google Play Store (Android) of de Apple Store (iOS).

Moet ik de Q-app updaten om me te kunnen registeren of deel te nemen?

Neen, dat is niet nodig.

Kan ik via sms, de website of telefonisch deelnemen?

Je kan enkel deelnemen via de Q-app. Het is niet mogelijk om via sms, telefonisch of via qmusic.be deel te nemen.

Ik heb geen smartphone, wat nu?

Het is helaas niet mogelijk om aan de actie deel te nemen als je de Q-app niet kan downloaden. We raden je aan zeker te blijven luisteren. We lanceren verschillende spelletjes en acties waarbij geen smartphone vereist is.

Hoeveel kost het om deel te nemen aan de Q-World Tour?

Zowel het downloaden van de Q-app als het registreren voor de Q-World Tour is volledig gratis. 

Tot wanneer kan ik me registreren?

Je kan je registreren voor de actie vanaf dinsdag 23/04/2019, omstreeks 6.00. De mogelijkheid tot registratie blijft tijdens de gehele duur van het spel, met name tot en met donderdag 02/05/2019 omstreeks 18.00, open staan. Hoe eerder je deelneemt hoe groter de kans om je te plaatsen voor de finale.

Ik krijg een bepaalde foutmelding te zien, wat moet ik nu doen?

In dat geval raden we je aan de Q-app eens te verwijderen en opnieuw te installeren. Lukt het nadien nog steeds niet om je te registreren of deel te nemen aan de wedstrijd? Stuur ons dan gerust een mailtje (info@qmusic.be) met daarin een beschrijving van het probleem, een screenshot van wat je te zien krijgt, je e-mailadres waarmee je bent aangemeld in de Q-app en je toestelgegevens. We kijken het dan graag voor je na.

Spelverloop

Wanneer loopt de actie?

Vanaf dinsdag 23/04/2019, omstreeks 6.00, kan je je registreren via de Q-app. Vrijdag 26/04, omstreeks 7.30, gaan we effectief van start en kan je concerttickets beginnen verzamelen. Donderdag 02/02/2019 omstreeks 18.00 beëindigen we het spel, zodat we omstreeks 20.00 de halve finale kunnen spelen. De finaledag vindt plaats op vrijdag 03/05/2019.

Hoe verloopt het spel?

Vanaf dinsdag 23/04/2019, omstreeks 6.00, kan je je via de Q-app aanmelden. Zodra je registratie voltooid is, krijg je 5 witte concerttickets te zien, met op elk ticket een artiest van de Q-World Tour en één van zijn/haar hits. 

Vanaf vrijdag 26/04/2019, omstreeks 7.30, kan je je concerttickets beginnen verzamelen. Hoe doe je dat? Zodra je op de radio een artiest en zijn/haar specifieke hit (vanop jouw concertticket) hoort, klik je op het concertticket. Als het juist is, zal hier ‘check’ verschijnen en zal je concertticket grijs kleuren. Heb je voor donderdag 02/05/2019, omstreeks 18.00, al je concerttickets verzameld, dan word je uitgenodigd om de halve finale te spelen.  

De halve finale vindt plaats op donderdag 02/05/2019. Omstreeks 20.00 zullen alle halve finalisten een exclusieve Qwistet-editie over de Q-World Tour spelen. Wie deze halve finale overleeft, is zeer welkom om vrijdag 03/05/2019 het finalespel te spelen. Als finalist mag je meer info over het finalespel in je mailbox verwachten.

 De uiteindelijke winnaar van de Q-World Tour 2019 wordt vrijdag 03/05/2019 bekend. 

Hoe verzamel ik concerttickets?

Zodra je geregistreerd bent in de Q-app, krijg je 5 witte concerttickets te zien met op elk concertticket een artiest van de Q-World Tour met één van zijn/haar hits. Vanaf vrijdag 26/04/2019, omstreeks 7.30, kan je je concerttickets beginnen verzamelen. Je kan deze verzamelen door op het ticket te klikken zodra je de artiest en zijn/haar specifieke hit (vanop jouw concertticket) op de radio hoort. Als het juist is, zal hier ‘check’ verschijnen en kleurt je concertticket grijs. 

Heb je 5 concerttickets weten te verzamelen, dan plaats je je voor de halve finale.

 Tot wanneer hebben we de kans om concerttickets te verzamelen?

Je kan concerttickets verzamelen tot donderdag 02/05/2019, omstreeks 18.00. Nadien gaan we van start met de halve finale.

Van welke artiesten mogen we liedjes verwachten?

Elke deelnemer heeft een combinatie van vijf concerttickets, met op elk ticket een artiest en een nummer van die artiest. Je mag op je concerttickets volgende artiesten verwachten: P!nk, Swedish House Mafia, Imagine Dragons, Ariana Grande en Ed Sheeran.

Mijn liedje wordt maar niet gedraaid, wat nu?

Alle geselecteerde liedjes komen aan bod. Blijf dus zeker luisteren! ;-)

Wanneer worden de liedjes gedraaid?

Je hebt vanaf donderdag 26/04/2019, omstreeks 7.30, tot donderdag 02/05/2019, omstreeks 18.00, de tijd om concerttickets te verzamelen. De liedjes zullen zowel overdag als ‘s nachts gedraaid worden. Enkel de liedjes die te horen zijn op Qmusic tellen mee. De liedjes die we op onze themakanalen (bv. op Qmusic non-stop en De Foute Radio) afspelen, tellen niet mee.

Tellen de liedjes die ik hoor op jullie themakanalen ook mee?

Neen, deze liedjes tellen niet mee. Enkel de liedjes die we op Qmusic draaien, worden correct geregistreerd. 

Wordt er rekening gehouden met een eventuele vertraging van de uitzending, bijvoorbeeld als ik via DAB+ of via internet naar de uitzending luister?

Zeker! Bij elk medium zit er wat vertraging, zowel bij FM, DAB+ als via internet. We gebruiken daarbij als referentiepunt het moment waarop het liedje in de studio gedraaid wordt. We houden wel rekening met een marge van enkele minuten.

Ik heb een concertticket aangeduid, maar het werd niet geregistreerd, wat nu?

Oeps! Blijf zeker luisteren, wie weet draaien we het liedje later nog eens.

Ik heb per ongeluk het verkeerde concertticket aangeduid, wat nu?

Geen probleem! Je zal een foutmelding krijgen. Als we het liedje nadien nog eens draaien, kan je op het juiste moment het concertticket bevestigen. Blijf dus zeker luisteren.  

Ik heb al mijn concerttickets verzameld, wat nu?

Proficiat! Je bent geplaatst voor de halve finale. Houd je donderdag 02/05/2019 omstreeks 20.00 klaar om in de Q-app een exclusieve Qwistet-editie te spelen. Meld je zeker op tijd aan in de Q-app! 

Wat houdt de halve finale in?

De halve finale vindt plaats op donderdag 02/05/2019. Omstreeks 20.00 zullen alle halve finalisten een exclusieve Qwistet-editie over de Q-World Tour spelen. Meld je zeker op tijd aan in de Q-app! Wie deze halve finale overleeft, is zeer welkom om vrijdag 03/05/2019 het finalespel te spelen.

Ik heb de halve finale gewonnen, wat nu?

Proficiat! Je gaat door naar de finale. Je zal nog een mailtje ontvangen met meer informatie over de finale. Heb je geen mailtje ontvangen? Geef ons dan gerust een seintje via info@qmusic.be.

Ik ga door naar de finale, maar heb geen mailtje ontvangen, wat nu?

Kijk in dat geval zeker even je spamfolder na, want je mailtje is mogelijk daarin beland. Kan je ook geen mailtje in je spamfolder terugvinden? Neem dan gerust contact met ons op via info@qmusic.be.

Wat houdt het finalespel in?

Verrassing! Alleen de finalisten worden hiervan op de hoogte gebracht. Ben je een finalist? Kijk dan zeker even je mailbox na. Heb je geen mailtje ontvangen? Geef ons dan gerust een seintje via info@qmusic.be.

Wanneer vindt het finalespel plaats?

Het finalespel vindt vrijdag 03/05/2019 omstreeks 15.30 plaats. Ben je een finalist? Houd deze halve dag dan zeker vrij. 

De prijs

Wat kan ik winnen?

De winnaar van de Q-World Tour zal samen met een medereiziger een wereldtrip maken. Vanaf 11/05/2019 tot en met 03/06/2019 zal de winnaar de wereld rond reizen en verschillende concerten, van onder andere P!nk en Imagine Dragons, bezoeken.

Welke artiesten zullen we te zien krijgen?

Als winnaar zal je kunnen genieten van de concerten van P!nk, Swedish House Mafia, Imagine Dragons, Ariana Grande en Ed Sheeran. 

Wat moet de winnaar zeker weten?

De winnaar zal 11/05/2019 op reis vertrekken en weer terugkeren op 03/06/2019. Vooraleer je op reis kan vertrekken, dien je aan volgende zaken te voldoen: 

·       bij de start van de actie (23/04/2019) minstens 18 jaar zijn;

·       woonachtig zijn in België;

·       beschikbaar zijn tijdens de finaledag van de actie op vrijdag 03/05/2019;

·       beschikbaar zijn van 11/05/2019 tot en met 03/06/2019;

·       een geldig internationaal paspoort hebben dat op 11/05/2019 nog minimaal 6 maanden geldig is.

Aan welke voorwaarden moet de medereiziger voldoen?

De medereiziger zal 11/05/2019 op reis vertrekken en weer terugkeren op 03/06/2019. Vooraleer je als medereiziger op reis kan vertrekken, dien je aan volgende zaken te voldoen:

·       bij de start van de actie (23/04/2019) minstens 18 jaar zijn;

·       woonachtig zijn in België;

·       beschikbaar zijn tijdens de finaledag van de actie op vrijdag 03/05/2019;

·       beschikbaar zijn van 11/05/2019 tot en met 03/06/2019;

·       een geldig internationaal paspoort hebben dat op 11/05/2019 nog minimaal 6 maanden geldig is.