Queen B doet het weer! Ze dropt het nieuwe visuele album 'Black Is King ', dat ze zelf geschreven, geproducet én geregisseerd heeft. De nieuwe plaat is gebaseerd op de muziek van ‘The Lion King', de spectaculaire remake van Disney die een jaar geleden uitkwam. In die film sprak ze de stem van leeuwin Nala in en ze werkte mee aan enkele nummers voor de film. 

'Black Is King' is enkel te bekijken op de streamingdienst Disney+, die pas op 15 september in ons land gelanceerd wordt, maar de nieuwe videoclip van 'Already' en de trailer van de film geven ons alvast een goed beeld van wat we kunnen verwachten. Onder andere haar man Jay-Z en haar dochter Blue Ivy Carter hebben aan het album meegewerkt , maar ook artiesten zoals Kendrick Lamar en Childish Gambino,  droegen hun steentje bij. 

Met dit visueel spektakel wil Beyoncé een ode brengen aan de Afrikaanse cultuur.  “De film is een tijdloos verhaal dat het heden informeert en hervormt. Een hereniging van culturen en gedeelde overtuigingen. Een verhaal over hoe de meest gebroken mensen een buitengewoon geschenk en een doelgerichte toekomst hebben”, liet Disney al eerder weten in een verklaring.