Demi Lovato werd als tiener verkracht terwijl ze werkte voor Disney Channel. De zangeres vertelt in haar nieuwe YouTube docuserie 'Demi Lovato: Dancing with the Devil' dat dit gebeurde in de late jaren 2000, op dat moment was ze nog maagd. Hoewel ze de persoon die haar dit aandeed niet bij naam noemt, zegt ze wel dat het iemand was die ze daarna "de hele tijd onder ogen moest komen." 

"Ik verloor mijn maagdelijkheid tijdens een verkrachting," zegt ze. "Ik belde die persoon een maand later en wou het beter maken door zelf de controle over te nemen, maar het enige wat het deed was mij nog slechter doen voelen." 

Ze vertelt verder dat het een erg traumatische ervaring was voor haar en dat ze alles een hele tijd opnieuw en opnieuw afspeelde in haar hoofd. Ze gaf zichzelf ook jarenlang de schuld omdat ze eerst met de man in kwestie aan het kussen was, iets wat ze zelf ook wou. Op een bepaald moment merkt ze dat de man verder wil gaan en zegt ze: "Ik wil mijn maagdelijkheid niet op deze manier verliezen. Ik wil niet verder gaan dan dit". Voor de dader maakte dit niets uit en hij ging toch verder. 

Ook al vertelde Lovato aan iemand wat er was gebeurd, ondervond de dader nooit gevolgen en werd hij niet van de show gehaald. 

De YouTube serie 'Demi Lovato: Dancing with the Devil' verschijnt op 23 maart.