Ja hoor, onze favoriete rosse furie did it again. Florence & The Machine maakte eerder al filmmuziek, maar kwam afgelopen week ook met een gamesoundtrack op de proppen. Voor het computerrollenspel Final Fantasy XV coverde lady Welch een nummer van de iconische soulzanger Ben E. King. Het nummer Stand By Me werd in een nieuw jasje gestoken, die versie kan je binnenkort horen tijdens het gamen en nu al op Qmusic!


Maar Florence Welch is zeker niet de enige die zich liet inspireren door games. Zo maakte Martin Garrix al eens een nummer voor de videogameconferentie E3.


En ook andersom durven gamedevelopers al eens in de popgeschiedenis duiken om hun spellen memorabel te maken. Zo doken deze nummers al op in games!

M.I.A - Paper Planes

Je hoeft niet bijster lang na te denken over waarom Paper Planes van M.I.A een perfecte keuze is voor Farcry 3. De kogelregen die je hoort in het nummer van M.I.A past perfect bij het schietspel en bij het rauwe sfeertje van de game.

Kanye West - Niggas in Paris

Geen enkel lijstje is compleet zonder de rapper met het grootste ego ter wereld. Kanye tha greatest heeft namelijk ook een browser game! Kanyezone is geïnspireerd op een van z'n grootste hits Niggas In Paris, waarin je moet voorkomen dat de rapper 'in the zone' komt. Zelf heeft Mr. Kardashian waarschijnlijk geen weet van het onnozele internetspelletje, maar z'n nummer was wel dé inspiratiebron voor een gamemaker met tijd teveel en geld te weinig.

Avicii - The Nights

Geen geldtekort voor Avicii daarentegen! De Zweedse dj ging deze week op 27-jarige leeftijd op pensioen, maar zorgt er met z'n spel Vector wel voor dat het geld vlotjes zal blijven binnenrollen. Een releasedate is er nog niet, maar Avicii belooft een nieuw, spannend muziekspel met zijn beats. Hij maakte remixes voor het spel en hoopt dat het zal bijdragen tot 'de creativiteit van de speler'. Tim Bergling kan zorgeloos rentenieren als hij dit spel op de markt brengt, want een ritmisch muziekspel mét beats van Avicci klinkt heel wat gamers- en muziekfans als muziek in de oren!


Ook The Rolling Stones, Bastille, Shakira en heel veel andere artiesten maakten nummers die op soundtracks van games zijn verschenen.

Nog geen genoeg gekregen van muziek die in films, series of games opduiken? Q-DJ Shalini maakte een Spotify-playlist met nerdy plaatjes!