Tinder is een leuke dating-app en geeft je een kans om de liefde van je leven te ontmoeten. Het lijkt een onschuldig leuk spelletje waar je zonder filters (tenzij zelf ingesteld) je matches uit de omgeving ontmoet.

Nu blijkt dat er een meer gecompliceerd systeem achter zit. Een soort algoritme die toch een beetje bepaalt welke personen jij voorgeschoteld krijgt. De achterliggende reden daarvoor is zoals altijd... geld binnenrijven! 

Daar willen Sam, Heidi & Wim meer over weten, daarom bellen ze met seksuologe Chloé De Bie in de Q-ochtendshow. "Aan het begin geeft de app een heleboel leuke mensen weer om door te swipen en dat geeft je natuurlijk een boost. Dat houdt het leuk."

Klinkt leuk maar: "Na een tijdje als je er langer en vaker op zit krijg je minder leuke profielen waardoor je een verschil voelt. Af en toe krijg je er een paar leukerds tussen om dan terug af te zwakken."

Dat werkt dan eigenlijk de verslaving in de hand? "Zeker wel, je raakt geïntrigeerd en wil liever al die mooie, knappe profielen voorgeschoteld krijgen en dan is de verleiding groot."

Door te betalen kun je meerdere dingen in de hand werken op de app. Bijvoorbeeld jouw eigen profiel een boost geven (zoals vandaag op Valentijnsdag) zodat jij bij veel meer andere profielen verschijnt in hun lijst om te swipen.

Maf!