Volgens het Win Tijd Onderzoek heb jij te weinig tijd. Gelukkig krijgen we dit jaar allemaal een dag extra en doen Dauwe & Vancoillie daar graag nog een schepje bovenop. Luister op maandag 29 februari, schrikkeldag, de hele dag naar Dauwe & Vancoillie en ga naar huis met meer tijd!

Heb je maandag geen tijd om te luisteren? Maar wil je toch meer tijd? Dan kunnen deze basic tips misschien wel helpen.

1. Verwijder je Facebook-account

Het klinkt misschien hard, maar wees eens eerlijk: hoeveel tijd verlies je per dag/nacht aan het checken van je Facebook feed? Verwijder je account en al de tijd je tot hiertoe spendeerde aan Facebook-stalking van je stiekeme crush/vrienden, kan je nu spenderen aan een goed boek of seks. Als er echt iets belangrijks gebeurt, zal je dat ongetwijfeld nog steeds te horen krijgen via andere manieren.

Krijg je het echt niet over je hart om je Facebook-account te verwijderen? Haal die app dan al tenminste van je smartphone.

2. Stop met multitasken

Oké, we geloven best dat je super intelligent bent en je hersencapaciteiten zo enorm groot zijn, maar dan moet je ons ook geloven als we zeggen dat multitasken écht geen goed idee is. Je concentratievermogen vermindert namelijk enorm hard als je bezig bent met twee (of meerdere) verschillende dingen, waardoor je elke keer opnieuw moeten nadenken waar je nu weer juist zat. Stel dus voor jezelf een lijstje van al je taken op en werk dat lijstje in volgorde van prioriteit af.

3. Zeg eens nee

Ja, je bent een schat van een mens. En ja, je wil iedereen zoveel mogelijk helpen. Maar soms help je mensen gewoonweg iets te veel. Meestal gaat dat dan ook ten koste van je eigen tijd waardoor je weer begint te stressen. En we weten allemaal dat we dan nog verder van huis staan.

4. Stop met treuzelen

We begrijpen dat je soms mega saaie dingen moet doen en dan is het inderdaad leuker om naar die mega interessante vlieg op de muur te staren. Man up! Doe gewoon een beetje door zodat je er weer snel van af bent en weer verder kan in het leven. De toekomstige versie van jezelf zal je dankbaar zijn.


Check ook:
Het Win Tijd Onderzoek: de resultaten